Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kızılay’ın olası bir deprem hazırlığı yaptığını söyleyerek, Van depremi sonrası tükenen çadır stoğunun yerine koyulması için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Komit, depoların birdenbire dolmasının mümkün olmadığını ifade ederek, halktan yardım isteyeceklerini belirtti. Komit çadır kampanyasının da henüz hayata geçirilemediğini kaydetti.

Komit, “ Kampanya projesi henüz hayata geçirilmedi. Ancak Ankara’daki çadır fabrikamızda günde 100 taneye yakın çadır üretmeye başladık. Vardiyaları yükselttik. İnşallah yakında bir afet olmazsa bir problemimiz olmayacak. Yaklaşık 10 bine yakın çadır da yurt dışından tedarik edeceğiz. O vasıta ile depolarımızı dolduracağız. Geçen hafta Van’daydık. Orada gördüğüm kadarı ile Mevlana evleri, konteynır evler ve personelimiz ile Kızılay’dan başka kimse yoktu. Herkes çok memnun Kızılay’dan. Tabiki olası bir deprem hazırlığını da yapıyoruz. Ancak bir alım süresi var. günde 100 çadırı kendimiz üretiyoruz. İnşallah büyük bir deprem olmaz. Olursa da illaki bir çaresine bakacağız. Bu depolarınbirdenbire dolması mümkün değil. Bu konuda da halkımızdan destek isteyeceğiz. Halkımız Van’daki yardım kampanyasına biz daha başlamadan 10 trilyon para ile geldi. Bu da halkımızın Kızılay’a olan ilgisini gösteriyor.” Dedi.

Kızılay’ın kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu söyleyen Komit, diğer derneklere nazaran Kızılay’ın en ufak noksanının göze battığını vurguladı.

Komit, “ Bizimle beraber kamu yararına olan birçok yardım kuruluşu var ama bizden çok şey beklendiği için bizim en ufak bir noksanımız göze batıyor. Van’daki bazı şeyleri de hakketmiyoruz. Çünkü Kızılay yapılması gerekeni fazlasıyla yapıyor. Van’daki çalışmaları devam ediyor. Bir problem yok. 2 bin 500 yakın konteynırı yerinde inceledim. Kızılay, Mutfağı, yatak odası ve salonu olacak şekilde bölgede konteynırlar yaptırıyor. Vanlı halkımıza gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Depolarımızı da yurtdışından çadır takviyesi ile dolduracağız.Biz daha önce başbakanlığa ve ilgili kurumlara 50 bin çadırımız olduğu bilgisini vermiştik. 50 bin çadırımız olduğunu bilmiyoruz diyenlerle karşılaştık ve bu bizi üzdü. Biz her ay “50 bin çadırımız var ve 250 bin kişiye bakabiliriz” diye defalarca bildirdik. Ancak Van depreminde Kızılay’ın 50 bin çadırı varmış gibi bazı bürokratların serzenişleri oldu.” Şeklinde konuştu.

Düzce’ye yapılacak olan yatırımlardan da söz eden Komit, Çilimli’ye yapılacak yatırımla bölgeye gelir sağlanacağını belirtti.Komit, “ Düzce Kızılay’ın en köklü yerleştiği bölgelerden biri. İhtiyaç üzerine iki bölgeye yatırım yapıyor. Bir tanesi Çilimli, orada eskiden de bir yerimiz vardı. Onun ihalesini bu ay yapacağız ve bir iş yeri olacak, üst katlarda da bürolar olacak şekilde. Bölgemize oradan kazandığımız gelirlerle yardım etmeye çalışacağız. Fakir fukara için gıda ve giyim eşyası depolanacak.” İfadelerini kullandı. 

Haber; H. İŞCAN