Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın tekrar aday olmadığı Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Yeni dönem başkanlığı için adaylığını koyan Kerem Kınık ve Nihat Adıgüzel arasında yarışı kazanan Kerem Kınık oldu.

Divan Kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda, mevcut yönetimin görev süresi boyunca gerçekleştirdiği icraatlara ilişkin bilgil verilmesi sonrası gelir ve giderler hakkındaki önergeler oy birliğiyle kabul edildi.

"Güçlü Türkiye, güçlü Kızılay"

"Güçlü Türkiye, güçlü Kızılay için hep birlikte hareket etme" vurgusu yapılan genel kurul konuşmalarının ardından gerçekleşen seçimle devam etti. Seçim sonucunda kazanan Kerem Kınık olurken yönetim listesinde Düzce'den bir isim de yer aldı. Kızılay Düzce Şubesi 2. Başkanı Ali Dilber, Kınık'ın seçimi kazanması ile denetim kurulu üyesi oldu. Dilber böylece Düzce'deki başkanlık görevinin yanı sıra genel merkez nezdinde de önemli bir görev üstlenmiş oldu.

Üst yönetiminde hizmet veren Düzceliler

Öte yandan 1979-1999 yılları arasında 20 yıl boyunca Türk Kızılayı Genel Başkanlığı görevini yürüten Dr. Kemal Demir, 1976-1979 yıllarında Türk Kızılayı Genel Merkez Kurulu, 1979-1991 yıllarında ise Kızılay Genel Sekreterliği görevini başarı ile yapan Necmi Hoşver, 2005-2013 tarihleri arasında 8 sene süre ile Türk Kızılayı Genel Sekreteri olarak görev yapan Muzaffer Komit ve yine aynı dönemde Türk Kızılayı Genel Müdürü olarak görev yapan Ömer Taşlı Kızılay üst yönetiminde hizmet veren Düzceliler olarak hafızalara kazındı.

Haber: C. ÜSTÜNER