Düzce’nin yaşadığı en büyük acılardan biri olan 12 Kasım 1999 Düzce Depremi felaketi nedeniyle Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından depremde yitirilen canları anmak için Anıtpark Meydanında anma etkinliği ve panel programı yapıldı.


Kınık, Kaynaşlı’ya gitti
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık anma etkinliği öncesi depremin en çok yıkıma uğrattığı ve arama kurtarma faaliyetlerine katıldığı Kaynaşlı ilçe merkezinde düzenlenen mevlit törenine katıldı. Kınık’a Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile vatandaşlar eşlik ederken depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Kınık mevlitte edilen duaların ardından ilçede bulunan Deprem Şehitliğini ziyaret etti.


Fotoğraf sergisi ve stantları gezdiler
Anıtpark Meydanındaki anma etkinliği protokol üyelerinden Vali Yardımcısı Alper Balcı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar birer konuşma yaptı. Protokol üyeleri ‘Düzce Depremi’ konulu fotoğraf sergisini gezdi. Türk Kızılayı tarafından oluşturulan yemek dağıtım noktasında öğle yemeği ikramı yapıldı. Anıtpark Meydanında kurumlarca oluşturulan etkinlik stantları ziyaret edildi. Protokol üyeleri, kan vermeyi ihmal etmedi. Meydanda kurulan etkinlik çadırlarında; vatandaşlara, mineralli su ve 5.000 kişilik kavurma pilav ikramı yapıldı. Uygulamalı ilk yardım müdahalesi gösterildi. Kızılay Teşhis Tedavi Koordinatörlüğü tarafından ücretsiz şeker ve kan ölçümü yapıldı. Ayrıca kan bağışı kampanyası düzenlendi.



Panelde deprem her yönüyle konuşuldu
Anma etkinliğinin sona ermesiyle panel programına geçildi. Üç oturumda yapılan panel öncesi Vali Yardımcısı Alper Balcı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar açıklamalarda bulundu. Panelle birlikte gerçekleşen oturumlarda deprem her yönüyle konuşuldu. Anma etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.