Gazze'de Türk Kızılay'ı tarafından yapılan yardımlar devam ediyor. Bölgeye bugünde 12 TIR'lık yardım gönderildi. Anıtpark'ta düzenlenen törene, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Kızılay personeli ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, insanı insan olduğu için seven bir millet olduğumuzu belirtti. Vali Bülent Kılınç,” Biz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Çünkü biz geçmişimizde, utanılacak hiçbir şey yapmadık. Biz insanlık suçu işlemedik. Biz soykırım yapmadık. Biz savaşta bile savaştığımız askerin, susuz kalmamasına çalıştık. Onun yaralarını tımar etmeye çalıştık. Çanakkale savaşları bunun en güzel örneğidir. Biz insanı insan olduğundan dolayı sev anlayışıyla gelip yaşadık. ”şeklinde konuştu.

Gazze insandan gelen bir zulumle bu hale geldi.

Türk Kızılay’ı Genel Müdürü Ömer Taşlı da bölgede incelemelerde bulunduğunu ve izlenimlerini anlattı. Ömer Taşlı,” Allah’tan ve doğadan gelen depremi bir şekilde sabırla karşılayabiliyoruz. Ancak burada insandan gelen bir zulümle bu hale gelmiş Gazze. Abluka altında kolay kolay hiçbir yardım kuruluşunu da içeriye sokmuyorlar. Türk Kızılay’ının ta savaşın başında açtığı lojistik hattı açık tutuyor İsrail ve oradan yardımlarımız akmaya devam ediyor.”dedi.

Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit de Gazze’ye yapılan yardımın vatandaşlar tarafından şartlı yardım olduğunu ve bu nedenle Gazze’ye teslim edilmesi gerektiğini belirterek,” Basında çıkan Türkiye’nin Fakiri yok mu? Neden, Türkiye’de bu yardımlar yapılmıyor haberleri üzerine böyle bir açıklama gereği duydum. Bize yapılan bu yardım şartlı yardımdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kızılay öncü birlik aracında görevli personele Vali Bülent Kılınç ve Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Genel Sekreter Muzaffer Komit karanfiller vererek yardım konvoyunu yola çıkardılar. Antep Mardin ve Ankara’dan katılacak 15 TIR ile 27 TIR’a ulaşacak olan 4. insani yardım konvoyu değeri 1 milyon TL'yi bulan yaklaşık 500 ton ağırlığındaki gıda maddesi, ilaç ve giysiyi Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.