Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı arasında 2011 yılının Türkiye’de “Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan edilmesi nedeni ile, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Dairesi Müdürü Hakan Yozcu Düzce'ye gelerek öğrencilerle buluştu.

Yozcu Düzce'de bulunan lise öğrencileri ile Tiyatro ve sanat hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasına Kıbrıs'ı tanıtarak başlayan Yozcu, Kıbrıs'ın Türkiye'den ayrı düşünülemeyeceğini söyleyerek; "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti birçok kültürü barındırıyor.

Türkiye Cumhuriyeti de 2011 yılını Kıbrıs yılı olarak ilan etti. Bu nedenle biz de Türkiye ile olan bağlarımızı daha çok güçlendirmek için bu tür söyleşiler ve tanıtım programları gerçekleştiriyoruz. Bunun ilkini Samsun ilinde gerçekleştirmiştik. İkincisini de Düzce'de gerçekleştiriyoruz. Biz geldik ileride sizleri de Kıbrıs'a bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yozcu KKTC hakkında bilgi verdikten sonra tiyatro ve sanat ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Programın sonunda Yozcu, öğrenciler tiyatro ve sanatla ilgili sorularını yanıtladı.

Haber; R. BAL