Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Albaraka Türk Bankası iş birliği ile KOBİ'lere ve TSO üyelerine Kredi Garanti Fonu ve bu fondan yararlanmanın yolları anlatıldı. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere KGF sistemi ve avantajları hakkında bilgi vermek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Albaraka Türk Katılım Bankası Pazarlama Bölge Müdürü Ahmet Oğuz, Bankanın Düzce Şube Müdürü Cemil Külünk, TSO Meclis Üyeleri ile iş adamları katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, iş adamlarına ilk sağlık huzur ve para lazım. Paraya ulaşmak kolay değil diyerek "Para gazete kağıdı yada saman balyesi değil bulunması zordur. Para bulmak için kaynaklar sınırlıdır ama bankalar başta gelir.
Başbakanın ve ilgili Bakanların ağzından devamlı duyuyoruz 'Kredi Garanti Fonu'nu. Üyelerimiz bize telefon açıp soruyor ancak bu telefonla anlatacak bir konu olmadığı için bizde böyle bir toplantı düzenledik." dedi.
Albaraka Türk Katılım Bankası Düzce Şube Müdürü Cemil Külünk katılımcılara Kredi Garanti Fonu hakkında bilgiler verdi. Külünk, KGF'nin Finansman ihtiyacı olupda yeterli teminatı bulunmadığı için kredi alamayan küçük ve orta ölçekli işletmelere Hazine Müsteşarlığı desteği ile kefil olan bir sistem olduğunu söyleyerek "KGF'yi güçlü Kredibilitesi yüksek bir kefil olarak düşünebilirsiniz. Hem İşletmenize destek veriyor, hemde yatırımlarınızın finansmanında banka kredisi kullanmanıza imkan sağlıyor" dedi.