Daha önce adına yakışmayan görüntülerle gündeme taşıdığımız Efteni Gölü’nde bilindiği gibi çöpler almış başını gidiyordu. Ayrıca göl kenarında bulunan bekçi kulübesi ve gözetleme kulesi hem hayvanların hem de kendini bilmezlerin mekânı haline gelmişti. Durum böyle olunca göl eski görüntüsünü kaybetmiş ve buna bağlı olarak da göldeki kuş sayısı 175’ten 45’e kadar düşmüştü. Gölün turizme kazandırılması için yapılan çalışmaların ise bir türlü başlamaması ise tepkilere neden olmuştu.

Bunun üzerine görüşlerini aldığımız İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Bayazıt onlarca kez temizleme ve düzenleme yapılmasına rağmen yöre halkının bu konuda duyarsız ve sahiplenme duygusunun tam gelişmemiş olması nedeniyle gölün bugün bu durumda olduğunu vurgulamıştı.

Bunun üzerine göl için tekrar harekete geçildi ve gölde temizleme ve çevre düzenlenen çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda göl içerisinde bulunan çöpler kaldırılarak tekrar temiz bir görünüme kavuşturulan gölde ayrıca bekçi kulübesi ve gözetleme kulesinde de çalışma yapıldı. Buna bağlı olarak kulübenin kırılan camları yenilendi ve camlar demir kepenkle kapatıldı. Ayrıca atıl bir vaziyette duran kulübenin kapısına da demir kepenk takıldı.

Yenilenen camların ve kapıların ne kadar bu halde kalacağı ise merak konusu.

HABER:S.KAŞKIR