22 Temmuz tarihinde genel seçimlerle birlikte yapılan referandumda mahalle olmayı reddeden, ancak daha sonra içişleri bakanlığı kanalıyla yeniden belediye sınırları içine dahil edilen Çamköy halkı mutsuz... Önümüzdeki yerel seçimlerden itibaren belediye sınırları içine katılacak olan köy sakinleri sorunlarının çözüleceğine olan inançlarını çoktan yitirmiş...

Çamköy de mahalle olması kesinleşen yerlerden bir tanesi, hemen her gün duyduğumuz, Hava kirliliği, çevre kirliliği, sağlık sorunları, yol sorunları gibi sorunların tümü burada mevcut. Düzce Şehir çöplüğünün burada bulunmasından dolayı birçok hastalıkla karşı karşıya kalan halkımız seslerinin duyulmasını istiyor.

Defalarca bu çöplüğün buradan kaldırılacağının söylendiğini fakat hele bir çalışma yapılmadığını belirten Çamköy halkı, çöp kokusunda yaşamaktan bıktıklarını, sağlıklarının tehlike altında olduğunu ifade ettiler. Şehrin her türlü çöpünün buraya atıldığını ve bu çöplerden ciddi hastalıklar yayılıyor olabileceğini, hayvanların çöplüğün yanında bulunan su gölet’inden su içtiklerini ve bu suya çöplüğün suyunun karıştığını dolayısıyla hayvanlarında tehlike altında bulunduklarını belirtiler.

 

Çamköy’de bulunan sağlık ocağına hemşire ve doktorların gelmediğini bu durumu da burada bulunan kokuya bağladıklarını belirten Çamköy’ü halkı Vali ve Belediye Başkanının gelip sorunlarını yerinde görmesini istediklerini ifade ettiler.