Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş önderliğinde Düzce Belediyesi Encümen Salonu’nda her geçen gün daha fazla gence ulaşarak geleceklerini tehdit eden madde bağımlılığına karşı Madde Bağımlılığıyla Mücadele Danışma Toplantısı düzenlendi.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Danışma Toplantısına, Cumhuriyet Savcısı Burhan Başar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, Müftülük Şube Müdürü Murat Bakırkaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Ceylan, Düzce Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş, Düzce Belediye Meclis üyesi Gönül Asuk, Ömer Arslan ve Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar katıldı.

Madde bağımlılığıyla el ele verilerek mücadele edilebileceğine dikkat çeken Başkan Keleş şunları ifade etti. "Gerekirse herkes uyurken, gençlerimizin hataya en çok düştüğü saatlerde, Sosyal Hizmetler uzmanlarımızla birlikte hiç kimsenin giremediği sokaklara girmeyi, gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.
Madde bağımlılığının son dönemlerde bir virüs gibi yayılarak birçok anne babanın canını yaktığına ve geleceğimizi tehdit ettiğine dikkat çeken Başkan Keleş, madde bağımlılığıyla el ele vererek mücadele edilebileceğini kaydetti.

Başkan Keleş, oluşturdukları komisyonda ne tür çalışmalar yapacaklarına dair açıklama yaptı. Keleş, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi tehdit eden madde bağımlılığına karşı çalışmalar yürütmek adına Düzce Belediyesi olarak harekete geçtik. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda sizlerin de yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi edinerek madde bağımlılığıyla mücadele konusunda gerçekleştireceğimiz çalışmalara yön vereceğiz. Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu olarak öncelikle ailelerin eğitilmesi noktasında çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ailelerin madde bağımlılığına karşı önemli bir caydırıcı unsur taşıyacağı kanaatindeyiz. Aynı zamanda uyuşturucunun gençlerimizi yakaladığı sokaklara inerek bir çalışma başlatmayı düşünüyoruz. Belki herkes uyurken, gençlerimizin hataya en çok düştüğü saatlerde, Sosyal Hizmetler uzmanlarımızla birlikte hiç kimsenin giremediği sokaklara girmeyi, gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Daha sonra katılımcılar, Düzce Belediyesi Meclis üyesi Gönül Asuk başkanlığında Ömer Arslan ve Mehmet Atılmış'ın katılımıyla oluşturulan Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu'na gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ardından madde bağımlılığıyla mücadele noktasında yürütülecek çalışmalar için fikir alışverişinde bulunuldu.


Haber:Y.SEVER