Düzce Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk bileşiminde AK Partili Meclis üyeleri İnönü Parkı’nın yeniden mevcut işletmeci AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Cahit Aydın’a verilmesi için önerge vermişti.  Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen önerge bugün toplanan komisyon tarafından ele alındığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; 3’ü Ak Partili 2’si MHP’li olmak üzere 5 üyeden oluşan komisyon, bugün iki Ak Partili üyenin katılım göstermemesi nedeniyle 3 üye ile toplandı.

AK Partili üyelerin grup kararıyla İnönü parkı’nın mevcut işletmeye verilmesi kararını görüşen Plan ve bütçe komisyonu, oy çokluğu ile önergeyi uygun bulmadı. Yine Hastane Caddesi’nde bir giyim mağazası ve marketin bulunduğu bina ile bitişindeki metruk binayı pazaryerine dönüştürmeyi planlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in projesine komisyondan ret geldi.

Plan ve bütçe Komisyon’undan geçemeyen her iki kiralama talebi için Belediye Meclis üyelerinin nasıl bir karar vereceği Perşembe günü yapılacak meclis toplantısında belli olacak. Çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti’de daha öncede komisyona zıt kararlar alınmış, bu da tartışma yaratmıştı.

HABER;S.KAŞKIR