Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde meydana gelen hortum, bir evin çatısını uçurdu. Edinilen bilgiye göre, Karateke köyünde dolu ve yağmurun ardından hortum meydana geldi. Yaklaşık 15 dakika boyunca etkili olan hortum nedeniyle Ali Bayraktar'a ait evin çatısı uçtu.

Ağaçları deviren hortum caminin ve bazı evlerin camlarının kırılmasına neden oldu. Bazı evlerde hasar meydana geldi. Karateke köyü muhtarı Salih Adıgüzel, yaptığı açıklamada gök gürültüsü ve dolunun ardından köyün üzerinde hortum belirdiğini söyledi.

Adıgüzel, Gürültü ve doluyla gelen hortumun Ali Bayraktar'a ait evin çatısını götürdüğünü belirtirken, “ Hortum çatıyı 700 metre uzaklıktaki çalılık araziye attı. Bu arada köyümüzün camisi ve lojmanı da hasar gördü. Hortum nedeniyle köyümüzde üç ev hasar gördü. Dolu nedeniyle ölen kuşlar gördüm. Hortumu görünce kimse evlerinden dışarı çıkamadı. Dışarı çıksalardı belki de insanları da götürecekti. Kahvede köyümüzden birisinin direğe sarıldığını gördüm.'' dedi.

Adıgüzel, köyde oluşan hasarın karşılanması için pazartesi günü Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile görüşeceklerini belirtti. Çatısı uçan evin sahibi Ali Bayraktar ise hortum çıktığında ne olduğunu anlayamadığını söyledi.