Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkarlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Halk Bankası aracılığıyla çıkarılan Esnaf Destek Paketiyle Bolu’da ciddi bir destek sağlandığını belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle iş yerini kapatan ya da iş kaybı yaşaması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan esnaf ve sanatkarlara yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla çok ciddi destekler sağlandığını belirten Doğanay, Bolu esnafının da bu desteklerden önemli ölçüde yararlandığını kaydetti.

Esnaf ve sanatkarlara yönelik “Esnaf Destek Paketi”nin de esnafa büyük bir katkı sağladığına vurgu yapan Doğanay, "Koronavirüs nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafa destek olmak amacıyla Halkbank aracılığıyla 'Esnaf Destek Paketi' verileceğinin açıklanmasının ardından Bolu esnafımız, bu desteğe yoğun bir şekilde müracaatta bulundu. 36 ay vadeli, 6 aya kadar ödemesiz 25 bin lira limitli bu destek için başvuralar tamamlanmış olup, ödemelerde büyük oranda gerçekleşmiştir. Bolu açısından baktığımızda 25 binlik Esnaf Destek Paketi kapsamında Bolu il genelinde 2 bin 570 esnafımıza 64 milyon lira ödeme yapılmıştır. Başvuru yapan bin 150 esnafımızın da işlemleri devam etmekte olup, bu esnaflarımızın da ödemeleri Ramazan Bayramına kadar gerçekleştirilecektir. Böylelikle Bolu'muzda Esnaf Destek Paketi ile toplamda 3 bin 720 esnafımıza yaklaşık 93 milyon liralık bir destek sağlanmış oldu." diye belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Er, AK Partili vekilleri açıklama yapmaya davet etmişti

Öte yandan kısa süre önce İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, işyerini kapatan esnafların devlet tarafından tahsis edilen desteklerden ne kadar yararlandığının, tutarın ne kadar olduğunun AK Partili milletvekilleri tarafından diğer illerde olduğu gibi açıklanmasını istemişti.