Adapazarı'nda 17 Ağustos depreminin ardından ‘orta hasarlı’ raporu verilen, ancak bina sahiplerinin onarım belgesi almalarına rağmen aradan geçen 10 yıla rağmen onarılmayan binaların yıkımına başlandı. Adapazarı'nda Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü kayıtlarına göre ‘orta hasarlı’ raporu verilen 260 bina bulunuyor. Bu binalardaki toplam daire sayısı da 800’ü buluyor. 2009 yılı Aralık ayı verilerine göre; Düzce genelinde ise, 23 bin 879 ağır hasarlı bina yıkılmayı beklerken, 15 bin 386 orta hasarlı bina onarılacağı günü bekliyor.
1999 depremlerinin üzerinden geçen 10 yıllık süreçte orta hasarlı binaların onarımı için her yıl süre uzatımına gidildiği bilinirken hak sahiplerine tanınan süre 31 Aralık 2009'da kesin olarak sona erdi. Ancak depremin üzerinden 10 yıl gibi bir süre geçmesine karşın Düzce'de onarılm0ayı ve hatta yıkılmayı bekleyen binalar var.
Öte yandan Adapazarı Büyükşehir Belediyesi yasal sürede onarılmayan orta hasarlı binaları yıkmak için harekete geçti bile.
Düzce genelinde ise hasarlı binalar tehdit oluşturmasına karşın hala yıkılmayı bekliyor. 17 Ağustos Marmara depreminde darbe alan ve 12 Kasım Düzce depreminde hasar gören, geçen 10 yıllık süre içinde yaşanan artçı sarsıntılar ile daha da yorulan bu binalar can güvenliğini tehdit ediyor.