Fırat Kalkanı operasyonunda gece saatlerinde saldırısı sonrası Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı.
TSK'nın Suriye'de başlattığı Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı.

Acı haber Şehidin ablasına verildi…
Kdz. Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Albay Bülent Oral, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğul ve Kdz. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan gece saatlerinde şehidin ablasına acı haberi verdi. Şehidin annesi ve babası Şadiye ve Nimet Acar'ın bir süre önce vefat ettiği öğrenildi.
Acı haberle yıkılan abla Yasemin Kiremitçi'nin evine Türk Bayrağı asıldı. Gaziantep'te yapılacak olan törenin ardından Zonguldak'a gönderilecek olan şehidin naaşı için ikindi namazının ardından Kdz. Ereğli Bozhane Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Şehidin cenazesi ise ailesinin isteği üzerine Cemaller köyünde defnedilecek.



‘Fırat Kalkanı’nın ilk şehidini Düzce verdi…
Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk şehidini Düzce vermişti. Operasyonun başladığı ilk günlerde Suriye'nin Cerablus kentinde 2 tanka yönelik roketli saldırıda Akçakocalı Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit düşmüştü.