Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adıyla belediye bilboardlarına asılan afiş komşuda ortalığı karıştırdı. AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ile Başkan Özcan'ı karşı karşıya getiren afişin ardından peş peşe açıklamalar geldi.

İşte o ilan
Edinilen bilgilere göre; Başkan Özcan'ın talimatıyla Mudurnu yolu üzerinde bulunan bir billboarda içinde AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın şahsi cep telefonu numarasının da yer aldığı bir yazı yazıldı. Yazıda şu ifadeler yer aldı: "16 Ocak 2020 tarihinde, Bolu Belediye Şirketimiz tarafından İş-Kur İl Müdürlüğü'ne 200 kişinin Bolu Belediyesi'nde istihdamı için başvuru yapılmıştır. 7 Şubat 2020 günü İş-Kur İl Müdürü telefonda bana "TALEBİNİZ HUKUKA UYGUN, HATTA DİĞER BELEDİYELERDE DE EMSAL UYGULAMALAR DA VAR, AMA BEN BELEDİYE İLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM" demiştir. Sonra da belediye yetkililerine açıkca "AK Parti Milletvekili ile İL BAŞKANI TOPLANTI YAPIYORLAR, BANA YAP DERLERSE YAPARIM, HABER BEKLİYORUM." cevabını vermiş. 1 gün sonra da "İZİN VERMEDİLER" demiştir. 200 kişinin ekmek sahibi olması sadece siyasi saikle engellenmiştir. İş-Kur müdürüne emsalleri bulunan talebimizi 'reddetme' talimatını veren AK Parti İl Başkanını 0533 xxx xx xx numarasından arayarak bunun sebebini sorabilirsiniz. Ayrıca siyasi makamlardan talimat aldığını kabul eden İş-Kur Müdürü hakkında da gerekli girişimler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."



"İnsan olmak farklı bir şey, insan olarak kalabilmek bambaşka bir şey"
Bu afiş sonrası AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, partinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adıyla belediye billboardlarına asılan afişle ilgili açıklama yaptı."İnsan olmak farklı bir şey, insan olarak kalabilmek bambaşka bir şey." diyen Doğanay, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Dün hepinizin bildiği gibi açık açık ismim ve telefon numaram billboardlara asılarak, Bolu Belediyesinde işe başlayacağı sözüne karşılık umut besleyen insanlara, işe başlayamamalarının sebebi olarak şahsım hedef gösterilmiştir. Telefon numaramın ilan edilmesinden zerre kadar gocunmam, zaten numaramı Bolu halkına veren, günün her saati ulaşılabilen, bir telefon kadar onlara yakın bir il başkanıyım. Seçim öncesi 'seni işe alacağım' yalanlarıyla insanlardan oy devşiren, onların hayalleriyle oynayan Tanju Özcan'ın beni hedef gösteren billboardalar asmasının, telefon numaramı vermesinin tek kelimeyle izahı vardır; bunun adı ahlaksızlıktır."Emniyete giderek olayla ilgili şikayette bulunduğunu aktaran Doğanay, "Konu yargıya intikal etmiş olup üzerinde daha fazla konuşmayacağım. Takdiri Bolu kamuoyuna bırakıyorum." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan açıklama


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'ı hedef gösterdiği iddiaları ile ilgili makamında basın toplantısı düzenledi.Doğanay'ın konuyu dağıtmaya çalıştığını ileri süren Özcan, Doğanay'ın birkaç billboard hazırlayıp kendi numarasını yayınlaması durumunda mutlu olacağını söyledi.Seçim boyunca yapamayacağı sözler vermediğini aktaran Özcan, "Kimseye de iş sözü vermedim. Ben İşkur müdürüne bu 200 kişiyi kura ile belirleyelim dedim. Ben belirleyeyim demedim ki. Hala çağrıda bulunuyorum. Ver sen talimatı noter huzurunda o 200 kişi belirlensin." diye konuştu.