Sosyal güvenceleri olduğu gerekçesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmayan ve depolarda bekletilen yardım kömürleriyle ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Vasip Şahin,mevzuat gereği beklemede olduklarını, bakanlıktan gelecek sonucu beklediklerini söyledi.

"Bakanlık'tan Cevap Bekleniyor"

Vali Şahin, “Burada hepimiz açısından zor bir durum var. Bir tarafta vakfın mevzuatında Sosyal güvenlik kurumlarında kaydı bulunanlara yardım yapamazsınız diye açık bir madde var. Bir tarafta da Sosyal güvenlik kurumlarına dahil olmuş olsalar bile fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız var. Biz bunların farkındayız. Çözüm noktasında gerekli tekliklerimizi bakanlığımıza yaptık. Bunun neticesini bekliyoruz, uygulamanın yumuşatılmasını talep ediyoruz.” Dedi.

"Çalışma Yapılıyor"


Vakıf tarafından kişi borçlarının çıkarılmaya başlandığını belirten Vali Şahin,
Verilen hakkın kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla yanlış yapılan ödemelerin kuruma geri iade edilmesi konusunda çalışma yapıldığını ifade etti.

"Talepleri Değerlendiriyoruz"

Şahin, “Bir hakkın her zaman kötüye kullanılması söz konusu olabilir. Bir hakkı su istimal edenler olabilir. Ama kötüye kullanılıyor diye de tamamen ortadan kaldıramayız. Gerçekten hak sahibi olan insanlara haksızlık edemeyiz. Zaten sistem onları ayırıyor. Ama kömür alıp da yetmeyen vatandaşlara farklı usullerle destek veriliyor. Fakir olup da Vakfın mevzuatına aykırı olmayacak talepleri değerlendiriyoruz.

"Mevzuat Çalışması Yapılıyor"

Gevşetilme noktasında bir takım tekliflerimiz oldu. Bu mevzuata rağmen yardım edilmesi gereken insanlar olabiliyor. 300-500 TL maaş alanlar var, askerde veya okuyan çocuğu olanlar var, bu insanların o parayla geçinmesi mümkün değil. Onu biz de biliyoruz.” Diyerek, alınan bilgiye göre de bir mevzuat çalışması yapıldığını dile getirdi.