Birleşik Kamu-İş konfederasyonu taleplerini Ankara’ya iletmek amacıyla Samsun'dan Ankara'ya dört günlük bir yürüyüş başlattı. Birleşik Kamu-İş adına basın açıklaması yapan Eğitim İş İl Başkanı Zeki Bayram, demokratik tepkilerini dile getirmek için Samsun’dan Ankara’ya yürüyüş eylemi başlattıklarını açıkladı.
Bayram, “İktidar sahiplerine sesleniyoruz. Kömür, makarna, bulgur dağıtarak oy aldığınız kesimler artık size dua etmiyor beddua ediyor. Çünkü sizlerin on binlerce lira maaşımız yetmiyor diye maaşlarınızı bir gecede %60 oranında arttırdığınızı, buna karşın emekçiye %3 zammı bile reva görmediğinizi biliyor. Devletin olanaklarıyla, kendinizin ve yakınlarınızın refah içinde yaşadığını biliyor. Artık demokratik tepki göstermenin zamanıdır. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş bu gün bu tepkileri Samsun'dan başlatıyor. Birleşik Kamu-İş'in yöneticileri ve kadroları bu gün Samsun'dan Ankara'ya dört günlük bir yürüyüş başlatıyor. Taleplerimiz dikkate alınmazsa direnişimizi Ankara'da sürdüreceğiz.” Dedi.
Kamu çalışanlarının 20 yılı aşkın süredir grevli toplu sözleşme mücadelesi verdiğini söyleyen Bayram, Grev ve toplu sözleşme haklarının pazarlığa açık bir konu olmadığını belirterek tüm işçi ve memur konfederasyonlarına birlik çağrısında bulundu.
Bayram, “Uluslararası sözleşmelere göre kamu çalışanlarının grev ve toplu sözleşme hakkı zaten vardır. Hükümetin yapması gereken bu haklarımızı kullanmamızı sağlamaktır. Grev ve toplu sözleşme hakkımız pazarlığa açık istismar edilecek bir konu değildir. Kamu emekçileri bu haklarını alanlarda eylem yaparak, evrensel hukuka dayalı fiili grevler yaparak elde etmişlerdir. Bu haklarını kullanmaya da kararlıdırlar. Birleşik Kamu-İş bu kararlılığını bu gün Samsun'dan yola çıkarak haykırıyor.” Diye konuştu.
“Ulusal değerlerine sahip çıkamayan bir ulus yok olmaya mahkumdur” diyen Bayram, ulusal bayramların açık alanlarda kutlanmasına yasak getirilmesini ise şu şekilde eleştirdi:
 “Ulusal bayramlarımız özellikle gençliğimize Ulus bilincimizi öğreten çok önemli günlerdir. Hükümet geçtiğimiz yıl Mustafa Kemal'in “En Büyük Bayramımız" dediği Cumhuriyet bayramımızın deprem bahanesiyle, bu senede 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın soğuk bahanesi ile açık alanlarda kutlanmasına yasak getirdi. Birleşik Kamu-İş soğuk havanın değil, teslim olmanın, ulusal değerlerimizi unutmanın bir ulusun geleceğini tehlikeye atacağı bilinciyle soğuk kış şartlarına da, ulusal değerlerimizi yok etme niyetlerine karşı tepkisini yüksek sesle haykırıyor.”