Her yıl dağıtılan kömür yardımları bu yılda Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılmaya devam ediliyor. Kömürlerin dağıtımında bu yıl farklı bir yöntem uygulayan Sosyal Yardımlaşma Vakfı, yardımları her hafta bir mahalleye dağıtma kararı almıştı. Düzce Valiliği'nden kömür yardımı almaya hak kazanmış vatandaşlar asılan listelerde sıraları geldiği zaman kömür alabiliyor. Bu yıl Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Düzce merkezde toplam 4 bin 750 ton kömür yardımı yapılacak.

Yapılan yardımları yarısından fazlası biterken az bir miktar kaldığı öğrenildi. Mevcut 120 ton kömürün de bitmesiyle birlikte ek bin ton daha kömür dağıtılacak. Bir aileye toplam 30 torba kömür dağıtılırken torbalarda da toplam 750 kilo kömür bulunduğu belirtildi. Kurum bir haftadır da kömürleri ekipler halinde evlere kadar götürüyor. Yapılan yardımları kış boyunca devam etmesi bekleniyor.

Daha önce kömür dağıtım alanından alınan kömürler nedeniyle at arabacıları arasında tartışma çıkmış at arabası sahipleri haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade etmişti.