Düzce Belediyesi'nin bir çok köyü mücavire dahil ettiği bir dönemde Konaklı Köyü'nden satış hamlesi geldi. Mücavire girmeden köye ait arazilerin satışını gerçekleştirmek için girişimler başladı.

148 ve 64 dönümlük 2 arazinin satışı isteniyor

Bu doğrultuda Merkeze bağlı Konaklı Köyü tüzel kişiliğine ait 2 arazinin satışı için resmi müracaat yapıldı. Köy ihtiyar heyeti ve köylülerin kurduğu Konaklı Köyü Güzelleştirme Derneği yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda biri 148 dönüm diğeri ise 64 dönüm olan iki arazinin satılması için Düzce Valiliği'ne başvuru yapıldı.

İGM Üyesi Aydın'ın çiftliği de o arazide

Arazinin büyük bir bölümünde AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Cahit Aydın'ın çiftliği de bulunuyor. Aydın'ın uzun yıllardır kiracı olduğu ve AK Partili önemli isimleri ağırladığı çiftliğinin de yer aldığı arazilerin şimdi köylünün isteği ile satışı talep ediliyor.

"Köyün ihtiyaçlarını gideceğiz"

Köydeki toplam 212 dönümlük 2 arazinin ihale ile satışa çıkartılması için Valiliğe başvuran Konaklı Köyü Muhtarı Ali Cemil Ayyıldız, satışlardan elde edilecek gelirle köyün ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Köydeki kanalizasyonun 1992 yılından kalma olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söyleyen Muhtar Ayyıldız, cami, mezarlık ve çevre düzenlemesi ile ilgili eksikliklerin de arazi satışından gelecek para ile tamamlanacağını aktardı.

Vali'den onay alırsa satılacak

Öte yandan konu hakkında edindiğimiz bilgilere göre, Konaklı Köyü'ndeki toplam 212 dönümlük 2 arazinin satışı için Muhtar tarafından valiliğe başvuru yapıldı ancak tapu evraklarındaki noksanlıklar nedeniyle henüz ihale süreci başlamadı. Gerekli evrakların tamamlanması ve satış talebinin Düzce Valisi Zülkif Dağlı'dan onay alması halinde arazilerin muhammen bedelleri belirlenecek ve ardından araziler açık ihale usulü ile satışa çıkartılacak.