Türk Eğitim Sen Akçakoca Şubesi açılışı öncesinde Düzce'ye de gelen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Kuncuk, ziyareti sırasında açıklamalarda da bulundu.

Kuncuk, eğitimin sorunlarla boğuştuğuna değinerek Mili Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitim konusunda yanlış uygulamalar içinde olduğunu söyleyerek, “Türkiye gibi bir ülkenin Milli Eğitim Bakanının Meclis'te eğitimle ilgili yanlış açıklamalar yapması çok ilginçtir. Kendisi Türkiye'deki eğitim personelinin ekonomik olarak Avrupa da ikinci olduğunu söylemiştir. Böyle yanlış bir açıklamanın Meclis gibi büyük bir kurumda ifade edilmesi ne kadar doğrudur merak ediyorum. Ülkedeki eğitim sorunları da küçümsenemeyecek düzeydedir.” şeklinde konuştu.

“Vali Bülent Kılınç'ta bunu uygulamalıdır.”

Meclis tarafından da kabul edilen eğitim konusundaki genelgenin sadece 14 il de uygulandığını fakat bu genelgenin 81 il Valiliğine “Acil olarak uygulanmalıdır.” yazısıyla gönderildiğine de dikkat çeken Koncuk, “Gördüğüm kadarıyla bu genelge Düzce de uygulanmıyor. Bu konuda Vali Bülent Kılınç'ın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Sonuçta bu genelge Meclis tarafından kabul edilen ve uygulamaya konulan bir genelgedir. Buradan Kılınç'ı göreve çağırıyorum.” dedi.

“Bir sendikanın bunları yapması çok yanlıştır.”

Geçtiğimiz günlerde bir sendikanın Düzce il temsilcilerini görevden alması ve aynı sendikanın memur konutları vasıtasıyla sendikaya yakışmayan işlere imza attığına da değinen Koncuk, “Bir sendikanın kendi üyelerini görevden alması kadar saçma bir iş olamaz. Bir sendikaysan üyelerini kollamalısın. Bu tutum bizce yanlıştır. Üstelik bu sendika konut yapıyoruz diye sendika üyelerinden para topluyor. Bu da bir sendikanın yapmaması gereken bir tutumdur. Sendikanın görevi bu değildir.” ifadelerini kullandı.