Düzce Fırıncılar Esnaf Odasının Genel Kurulu DESOB toplantı salonunda gerçekleşti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ertan Taşlı MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti teşkilat mensupları ile oda başkanları ve Genel Kurul üyelerinin katıldığı kongrede divan başkanlığını Birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı yaptı.
180 tanesi faal 340 üyesi bulunan Fırıncılar Odası'nın kongresine üyelerin ilgisi azdı.
Kongrede konuşan Birlik Başkanı Mustafa Kayıkçı "fırıncılar birbirlerini ayaklarından çekmemeli. Düzce ekmeği çok güzel bunu daha güzel yapmanın gayretinde olunmalı ve daha çok birlik beraberlik olmalı. Esnaf ve Sanatkarlık'ta beceri ve kabiliyet çok önemli" diyen Kayıkçı bizler esnaf teşkilatı olarak güven unsurunu verenlerle yola devam edeceğiz. Fırıncılar Odasında da bu güven var. Çok kıt imkanlarla büyük işler başardılar. Bizim örnek odalarımızdan bir tanesi dedi.
Daha sonra okunan faliyet hesap ve denetleme kurulu raporları ile bilançolar ve tahmini bütçe Genel Kurul tarafından oybirliğiyle kabul edildi.
Oda üyelerinden Osman Topal Genel Kurula katılımın azlığı özellikle de milletvekillerinin gelmemesini eleştirerek milletvekillerimiz bu gün burada olmalıydılar dedi. Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı'da yaptığı konuşmada Düzce fırıncısı işini layıkıyla yapıyor. Yanlış yapan bazılarıda var ama inanıyorum yönetim kurulu onlarıda barındırmaz diyerek esnaf kredileri hakkında bigliler verdi. Taşlı "Keşke imkan olsada hiç bir esnafımız faizle krediyle uğraşmasa ancak durum ortada faiz hiç güzel birşey değil. Fakat kooperatif kanalıyla kullanılan kredilerin faizleri bir hayli düşük dedi.
Divan Başkanı Mustafa Kayıkçı bizler Düzce milliyetçiliğinde tüm siyasetçilerle sivil toplum kuruluşları ile birlikte tarafız  Düzce'ye zarar vermeyen ve vermek istemeyen her Düzceli ile beraberiz.
Kırgınlık yok, dil, din, ırk Düzce kardeşliğinde Düzceli'lik ruhunu ön plana çıkartacağız. Düzce'nin eksikleri çok bunu parçalamaya kimsenin hakkıda yok. Siyasette de birlik olup sorunları aşmaya bakacağız dedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı konuşmada birlik olmadan başarı olmaz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Ben Düzce'nin desteğini her zaman yanımda gördüm. Birliğimizi bozmamalıyız bu tüketici halk için çok önemli. Haksız rekabetten halkımız etkilenecek. Düzce kaliteli ekmek üretiyor bunun bozulmasına izin vermeyin dedi.
Kısa bir konuşma yapan Oda Başkanı İbrahim Korkmaz bizi en çok ekmek ilgilendiriyor ancak üyelerimiz ekmeklerine sahip çıkmıyor. Güzel bir hizmet binamız var oraya gelsinler ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan 3-4 tane fırın var onlarda buraya gelmemişler. Biz kimsenin Düzce'ye kalitesiz ekmek yedirmesine izin vermeyeceğiz tüm üyelerimiz odalarına sahip çıksınlar dedi.
Konuşmaların ardından Genel Başkan ve Birlik Başkanı başta olmak üzere meslekte uzun yıllar hizmet verenlere teşekkür plaketi verildi ve ardından tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan İbrahim Korkmaz başkanlığındaki yeni yönetim kurulu seçildi.