Gergin anlar yaşanmıştı
2 ay önce yapılan DESKKKOP genel kurulu, gergin anlara sahne olmuştu. Eski Başkan Hikmet Keskin'in açıklamaları ile ortam gerilmiş, genel kurulda kooperatifin yanlış bulduğu uygulama ve eksikliklerini dile getirmek ve üyelere doğru bilgiler verilmesini istemek için kürsüye çıkan Keskin yönetimden 2 konunun açıklanmasını istemişti. Keskin, kooperatifin sitesinde kredi taksit ödeme tablosunu açtığında alınan krediye istinaden kooperatifin ne kadar kesinti yaptığı ve bunun yanı sıra mevcut uygulanan faiz tutarının da gözükmediğini söylemişti. Eski Başkan Keskin’e cevap vermek için kürsüye gelen Taşlı ise Keskin'i internet kullanamamakla suçlamış, İnterneti kullanmayı bilenlerin o sitelere girebileceğini belirtmişti.
Keskin’e söz hakkı verilmedi
İstediği cevapları alamadığını dile getiren Hikmet Keskin tekrar konuşmak için kürsüye çıkmakta direttiği sırada Keskin’e tekrar söz hakkı verilmemişti. TESKOMB Başkan Vekili Ömer Gümüş'ün de mimik hareketleriyle Ertan Taşlı'ya Keskin için “Kürsüye çıkartma” işareti yaptığı görülmüştü.
Şeffaf değildi
Genel Kurulunda yaşanan “konuşma” gerginliğinin ardından eski başkan Hikmet Keskin de tartışmalara açıklık getirmiş, genel kurulun şeffaf olmadığını, sormak istediklerime cevap verilmediğini iddia etmişti.
2 ay sonra mektup geldi
Kongreden 2 ay sonra Kooperatif başkanı Ertan Taşlı’dan televizyonumuza avukatı ile 4 mektup gönderildi. Taşlı, mektuplarında şu ifadelere yer verdi:
Kooperatifimizce, kanunlar çerçevesinde 20.01.2013 tarihli genel kurulun gündem maddeleri belirlenmiş ve gündem maddeleri tek tek açıklayıcı şekilde ele alınmıştır. Daha önce ilan edilen ve belirlenen gündem sırasıyla tüm maddeler açıkça okunarak genel kurul takdiriyle hiçbir ret oyu ya da itiraz olmadan oy birliği ile kabul edilmiş ve bakanlık temsilcisi tarafından tutanaklara geçmiştir. Kooperatifimizin gerek faaliyet raporları gerekse yönetime ilişkin tüm konularda açıklamaktan kaçındığı bir huşu bulunmamakta olup, genel kurulumuzda üyelerimize açıklayıcı bilgiler verilmiştir. Üyelerimizin dinlenmemesi, sert ve olumsuz bir tavır sergilenmesi nedeni ile sorularına cevap bulamaması söz konusu değildir. Genel kurulda üyelerimiz söz almış, bilgi ve hesap vermekten kaçınmayan kurumumuzca sert ve olumsuz tavır sergilemeden sorularına cevap verilmiştir.

Haber:H.İŞCAN