Van 100.’üncü Yıl Üniversitesi’nde “Başörtüsü benim için bir tekstil ürünüdür” şeklindeki sözleri üzerine büyük tepki toplayan ve 7 Temmuz'da Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen konseri de iptal edilen Şevval Sam’a pek çok yazarda köşesinde kaleme aldı.
"Trend Topic"lerine bakarak karar alıyorlar

Habertürk Gazetesinin türbanlı  yazarı Nihal Bengisu Karaca konserlerin iptal edilmesi ile ilgili olarak  "Şevval Sam 20. yüzyılın büyük bir bölümüne damgasını vurmuş bir görüşten yola çıkıp o çok tanıdık başörtüsü çekincelerinden bahsetmiş diye şarkı söyleyemeyecek midir? Yasak talebinde mi bulunmuş? Hayır. Ajitasyon mu yapmış? Hayır. Bilakis, bir şahin edasıyla değil, güvercin haleti ruhiyesiyle konuştuğunu, videoyu izleyen herkes görebilir. Köşe yazarları olarak habire "Yerel yönetimler güçlendirilmeli" diye yazıyoruz; ama o yerel yönetimler Twitter'ın "Trend Topic"lerine bakarak karar alıyor... Bir huni gerek, ama kimin başına bilemedim." Diyerek  Şevval Sam'a yapılanın haksızlık olduğunu belirtti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan: "Şevval Sam boş versin belediyeleri, biletli konser versin." Derken yine Hürriyet Dünyası yazarlarından Melis Alphan konuyla ilgili şunları söyledi:

Konserleri İptal Ederek Fayda Sağlanamaz
“Herkes fikrini saygı sınırları içerisinde beyan etmekte özgür olmalıdır. Şevval Sam’ın düşüncesi inançlı kesimi üzmüş olabilir, doğru. Ama akabinde ‘ben böyle bir şey söylemedim’ diyorsa eğer bu işi bu şekilde büyüterek, konserlerini iptal ederek herhangi bir fayda sağlanamaz. Sadece her iki tarafı daha da biler.”
Yaşadıkları Arman’a Anlattı
Öte yandan Yaşadıklarını Hürriyet yazarı Ayşe Arman'a anlatan sanatçı şevval sam, konserlerinin iptal edilmesi ile ilgili olarak “Canları sağ olsun! Onlar, benim konserlerime gelmek istemeyebilir. Onların düşüncesidir, saygım var. Peki gelmek isteyenler? İsteyenlerin sesini, istemeyenlerin sesi bastırıyorsa bu mahalle baskısına somut bir örnektir!”dedi.

 Haber; S. KAŞKIR