Hakkari'den acı haber geldi. Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerince bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 askerin şehit olduğu, 8 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 10 asker ile 16 sivilin de yaralandığı açıklandı.

Hakkari'nin Şemdinli-Yüksekova karayolu mevkiinde bulunan Durak Jandarma Karakolu'nun bulunnduğu bölgede bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Saat 09.45 sularında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucunda 10 asker şehit olurken, 8 vatandaş hayatını kaybetti. Yaralanan 10'u asker 26 kişi bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, terör saldırısının Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde yolundaki jandarma kontrol noktasına yapıldığı kaydedildi. Söz konusu kontrol noktasının arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu'nun yer aldığı bildirildi. Saldırı sonucu yolda derin bir çukur oluşurken, karakolun nizamiye bölümünde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sonrası bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklama şöyle: "9 Ekim 2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2. Hudut Bölüğü önünde Jandarma Birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetimi ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTO mensuplarınca da taciz ateşi yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememiş ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş (Şehit sayısı 10'a yükseldi) 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11’i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanılmak sureti ile civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun."