Düzce Üniversitesi, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) ve Düzce Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Son Dönem Osmanlı Ahlak Terbiyecileri ve Ahlak Terbiyesi”konulu sempozyum Üniversite Konferans Salonunda yapılan protokol konuşmaları ile başladı..
           
Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, il müftüsü Selami Emen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz İSAV Başkanı Prof.Dr. Ali Özek, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nigar Demircan Çakar ve davetliler katıldı.
          
Sempozyum beşer dakikalık açılış konuşmalarıyla başladı..Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı açılışta yaptığı konuşmada ahlakın insan için önemi üzerinde durdu:
           
Vali Yardımcısı Yaylacı, yaşlıların bayramlarda çocukların ya da torunlarının gelmesini beklediklerini belirterek, “Onlar kendisini ziyaret edebilecek bir insanın gelmesi ile mutlu olabiliyorlar.” Vali Yardımcısı Yaylacı, konuşmasında bilgisayar ve internetin dolaylı olarak kötü kullanımına dikkat çekti.
           
Sempozyumun açılış toplantısına katılan tek milletvekili İbrahim Korkmaz'da önemli bir tespitte bulundu.”Bir mühendis olarak siyasetçi kimliğimden önce bana şöyle bir soru sorulsa 'ahlaklı bir toplum mu olsa teknolojide son derece ileride giden bir toplum mu' diye bir soru sorulsa bu sorunun sizde olduğu gibi bendede cevabı bellidir” diyen Korkmaz “ ahlaklı bir toplum” dedi:
           
Rektör Yardımcısı Nigar Demircan Çakar'da yaptığı konuşmada “beşeriyetin hayat tablosu Allahü Teâlâ’nın koyduğu nizamdan dışarı çıkınca insanlığın sefalete düşmesi insanlığın felaketlerin kuşatması insanların zulmü birbirlerini reva görmesi en tabi neticedir. Dünyamız büyük bir küfür saltanatı ile insanlığımızın ilahi vasıflarını yitirerek giderek daha çok tehdit etmektedir” dedi:
           
Düzce Üniversitesinde başlayan protokol konuşmalarının ardından sempozyumun daha sonraki bölümü Müftülük Toplantı Salonunda devam etti.
           
Sempozyum pazar günü Müftülük toplantı salonunda devam edecek.