Konuralp Belediyesi tarafından Konuralp Merkez camisinde, cuma namazı sonrası mevlüt okutularak Konuralp'in belde olarak kalması kutlamalarına dualarla devam edildi. Mevlid okunması ve yapılan duaların ardından vatandaşlara etli pilav ikramında bulunuldu. Yüzlerce Konuralpli vatandaş dualar ederek Konural'in Belde olarak kalmasını kutladı.

Belediye Başkanı İbrahim Aykut, yaptığı basın açıklamasında 1.5 yıldır, Konuralp'in Belde kalması için mücadele ettiklerini belirterek ''Adalet yerini buldu. 1.5 yıldır Konuralp'in belde kalması için uğraş verildi. Bu süre zarfında Konuralp'in gelişmesi 7 yıl geride kaldı. Bu süreç olmasaydı şimdi Konuralp daha fazla hizmetle ilerde olacaktı. Ama yine daha fazla çalışarak kaybedilen süreyi kapatacağız. Bu gün kutlamalarımıza vatandaşlarımızla birlikte mevlid okuyarak devam ettik. Halkımız çok sevinçli. Bundan sonra İlçe olma yönünde uğraş vereceğiz ve İlçe olduktan sonrada yine bu kararı dualarla kutlamayı Allah nasip etsin'' dedi.

Kurban Bayramı öncesinden beri Danıştay'ın kararının beklendiği, önce inceleme heyetinin olumlu raporu, ardından da 2 gün önce Danıştay'ın belde olarak seçimlere girmesi doğrultusunda verdiği karar Konuralp'de, coşkuyla karşılanmıştı.