Aylardır mahalle mi olacak yoksa  belde olarak mı kalacak sorularıyla konuşulan Konuralp ile ilgili inceleme heyetinin belde olarak kalma kararını vermesiyle birlikte Ankara'ya giden Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, bugün beldeye dönerken kararı çoşkuyla karşılayan Konuralpliler de Başkanlarını Kaynaşlı da karşıladı.

Görkemli bir karşılama töreniyle İbrahim Aykut'u karşılayan Konuralp sakinleri, en az bin 500 aracın bulunduğu konvoy eşliğinde Başkanlarını yalnız bırakmadı. Karşılama törenine Demokrat Parti İl Başkanı Ruhi Güner, Eski DYP İl Başkanı Cemal Tahtiyancı ve dava sürecinde bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Kaynaşlı'daki karşılamanın ardından konvoy eşliğinde Konuralp belde merkezine kadar gidilirken Konuralpliler Başkanlarını burada da yalnız bırakmadı.

Başkan İbrahim Aykut'un arabasından iner inmez toprağı öpmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Aykut'un sevinci yüzünden okunurken Konuralp sakinlerinin de heyetin verdiği kararla birlikte sevince büründükleri gözlendi. Diğer taraftan Konuralpliler Başkanları için kurban da kesti.