Düzce üniversitesinin her geçen büyümesi nedeniyle yakın zaman içinde yer sıkıntısının baş gösterecek olması ihtimaline karşılık üniversite alanı dışındaki alanların Konuralp Belediyesi tarafından eğitim alanı olarak imar planına işlenmesi gerekiyor. Üniversite alanının oldukça eğimli olması dolayısıyla inşaat maliyetlerinde büyük artışlar meydana geliyor.
Halen Üniversite'nin otopark olarak kullanılan alanın dışında Konuralp Belediyesi ve DSİ ekipleri tarafından otopark çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaların sürdürüldüğü alanın dışında ise özel mülkiyete ait 4 adet parsel bulunuyor. Bu 4 parselinde Üniversite Bünyesine katılması halinde ise Üniversite'nin sınırı Hatipliketenciler köyü yoluna kadar dayanıyor. Buda Üniversite'nin üst bölümdeki en son büyüyeceği alan olarak karşımıza çıkıyor.


Halen Hatipliketenciler köyü yolu ile Üniversite alanının arasındaki özel mülkiyete ait parsellerden birinde de düzeltme çalışmalarının yapıldığı ile ilgili bilgilerde kulaktan kulağa yayılıyor. Hatta Düzce ve Konuralp belediyelerine ait otobüslerin Hastane bahçesine ulaşmada bu yeni açılma çalışmaları sürdürülen, açılmalar nedeniyle de ağaçların yok edilip sadece göstermelik 2 ağacın bırakıldığı alana gelmeleri, burada park ederek insanların hastaneye ulaşmaları içinde oldukça uzun mesafeyi yürümek zorunda bırakılma ihtimalinden de bahsediliyor. Üniversite'nin ve her geçen gün gelişen hasta yoğunluğu artan hastanenin başka bölümlerininde yeni yapılacak binalarla hizmete girebilmesi, yine hastane çevresinin gelişi güzel binalarla dolmaması için bu 4 parselin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi,Valiliğin oluru ile veya resen Konuralp belediyesinin bu alanı eğitim alanı olarak imar planlarına koyması da üniversitenin genişlemesi konusunda önünün açılmasını sağlayabilecek bir formül olarak gözüküyor.