2.Uluslararası Tarih, Kültür ve Sanat Sempozyumu Kültür Günleri kapsamında ‘Osmanlı’nın Kuruluşundan Bugüne Konuralp’ konulu panel Konuralp Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Konuklar ve protokol anlamında katılımın ve içeriğinin zengin olduğu panele katılım azdı.


Profesör Doktor Enver Konukçu oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Profesör Doktor Erhan Afyoncu, Profesör Doktor Mehmet Çelik ve Doçent Doktor Coşkun Yılmaz katıldı. Profesör Doktor Enver Konukçu, bölgenin tarihsel sürecini ve Konuralp Gazi’nin yaptıkları hakkında bilinmeyenleri paylaşmasıyla başlayan panelde Konuralp Gazi’nin daha iyi tanıtılması için yeni fikirler ön plana çıktı.

KONUKÇU: "ESER ORTAYA KONMALI"
Profesör Doktor Enver Konukçu, Konuralp Gazi’nin kişiliğinin ortaya konması gerektiğini bununda oluşturulacak eserle daha anlamlı olacağını vurguladı. Konukçu, “Konuralp hakkında eğer iyi araştırmalar yapılırsa tesadüflerinde katkı sağlaması halinde çok güzel verilere kavuşabiliriz. 2 sayfa olarak başlatılan çalışmalar kalın bir dosya haline geldi. Prof. Dr. Erhan Afyoncu Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili çok güzel bir eseri yayınlandı. Bende Süleyman Paşa’yı yayınlamıştım. Şuanda İzmit Belediyesi Akçakoca Bey’i anlatan eser yayınlayacak. Böylece Osmanlı liderleri arasında şuan tek eksik Konuralp Gazi kalıyor. Konuralp Gazi’nin kişiliğini muhakkak ortaya koymamız gerekiyor. Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’te Konuralp ismini gözlere ve kalplere yaptıklarıyla kazıdı.” sözlerine yer verdi.

YILMAZ: "KONURALP TARİHİ SEMİNERLERİ DÜZENLENEBİLİR"
Panelin bir diğer konuşmacısı Doçent Doktor Coşkun Yılmaz da anma programının içerik olarak düzenlenen farklı anma programlara oranla zengin olduğuna dikkat çekerek Konuralp Gazi’nin gençler tarafından daha iyi tanınması için Düzce Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu liselerde ‘Konuralp Tarihi Seminerleri’ düzenlenebileceğini önerdi.

Haber:Y.SEVER