Bundan iki yıl önce fındık alımlarında adından söz ettiren FİSKOBİRLİK, bugünlerde maddi olarak zor bir dönemeçten geçerken Konuralp FİSKOBİRLİK'te bugün Olağan Kongre yapıldı. Divan Başkanlığını Hikmet Çetin'in yaptığı kongreye çok sayıda üyede katıldı.

Kongrede gündem maddelerinden çok gündem dışı bir maddenin görüşülmesi sırasında gergin anlar yaşandı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Recai Sönmez tarafından divan başkanlığına sunulan bir önergede 7 FİSKOBİRLİK yöneticisinin maaşlarının verilmemesi istendi. Birçok fındık üreticisinin de önergeye destek vermesi üzerine divan başkanı Hikmet Çetin'in tüzüğe aykırı olması nedeniyle önergeyi gündeme almak istememesi  tepkiyle karşılandı.

Önergeyi niçin hazırladığı konusunda açıklama yapan Recai Sönmez, hazırlanan önergenin içeriğinden de söz ederek, Yönetim Kurulunda görev yapanların artık maaş almamaları için bu önergenin hazırlandığını ve gündem dışı olarak eklenmesini istediklerini söyledi. Yönetim Kurulunda görev yapan 7 kişinin FİSKOBİRLİK'ten aldıkları maaşı hak etmediklerini belirten Sönmez, “ Bu kurum düze çıkmadan,üreticinin sorunları halledilmeden alınan paralar haramdır. Bu haksız kazançlarından dolayı önce Allah'a sonra vatandaşa hesap verecekler. Fındık üreticisi kan ağlıyor bu üretici bu durumdayken, bu insanların aldığı maaşların yıllık toplamı bir çok açığı kapatacakken, boşu boşuna oturdukları yerden para alan bu insanların derhal maaşları kesilmelidir.” şeklinde konuştu.

Sönmez'in yaptığı açıklamaların ardından kongre salonunda sözlü tartışmalarda yaşandı.