Konuralp'in mahalle olup olmayacağı tartışmaları devam ederken beldenin seçimlere mahalle olarak mı gireceği ya da belde olarak mı yoluna devam edeceği bu hafta sonunda belli olacak.

Konuyla ilgili kararları yakından takip etmek amacıyla yarın Ankara'ya gidecek olan Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, son gelişmeler ve Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Danıştayın vereceği karar doğrultusunda Konuralp'in belde olarak kalması halinde, “ Konuralp halkıyla içiçe, aksi halde Düzce sokaklarındayım.” diyen Aykut, siyaseti insanları kandırmak için yapmadığını, bu güne kadar elde ettiği siyasi itibarını zedelemeden bu işin üstesinden geleceğini dile getirdi. Bu yolda verdikleri mücadelenin ne kadar haklı olacağının dava sonucunda ortaya çıkacağını belirten İbrahim Aykut, verilecek olan karara göre bir yol çizerek ona göre hareket edeceklerini ifade etti.

YSK, 31 Aralık 2008 tarihine kadar kurulmuş olan belediyelere ilişkin kararlar kesinleşmiş ise bu kararların 1 Ocak 2009 da yürürlüğe gireceğinden, bu kapsamda olan yerlerin organ seçimlerinin 2972 sayılı Kanunun 29. maddesinin son fıkrası hükmü gözetilerek 29 Mart 2009 Pazar günü yapılmasına karar vermişti.