Dün akşam yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programına katılan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, uzun süren incelemelerin ardından seçimlere belde olarak girecek Konuralp konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“Konuralp konusunda teşkilattan kimseye danışılmadı.”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Konuralp'i Düzce Belediyesi sınırları içine almak konusunda ne parti teşkilatına ne de Milletvekillerine danışmadığını belirten Kaşıkoğlu, “Başkan sadece meclisle aldığı karar doğrultusunda hareket etmiştir. Bu konuda ne teşkilata danışmıştır, ne de biz Milletvekillerine. Böyle yaparak ta neler olduğunu hep beraber görmüşüzdür. Zaten Konuralp'in niçin Belediye sınırları içine alınmak istemesini de anlamış değilim. Keleş, bu konuda parti dışında tek başına hareket etmiştir.” şeklinde konuştu.

“Önümüzdeki dönem Konuralp'i ilçe yapmaya çalışacağız.”

Konuralp'in ilçe olmayı hakeden bir yer olduğuna da değinen Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, “Önümüzdeki dönem içerisinde Konuralp'i alsakta almasakta beldeyi ilçe yapmak için elimizden geleni yapacağız. Konuralp ilçe olmayı hakeden bir yer. Bizde bunun için uğraşacağız. İnşallah Konuralp'i ilçe olarak görürüz.” ifadelerini kullandı.

“Aykut'la bu iş yürümez.”

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un yerine beldeye genç ve dinamik bir Başkan'ın gelmesi gerektiğini de ifade eden Kaşıkoğlu, “İbrahim Aykut'la Konuralp köy olma görünümünden kurtulamaz. Beldeye genç ve dinamik bir Başkan gelmesi gerekiyor. Üniversitenin, üniversite hastanesinin olduğu bir bölgenin gelişmesi gerekiyor. Bunun için Aykut'la bu işlerin yürüyeceğini hiç sanmıyorum.” dedi.

İbrahim Aykut Mekke de

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun Konuralp hakkında söylediklerini telefonla bir tanıdığı tarafından duyan İbrahim Aykut'ta telefonla programa katılarak, “Ben şu an Mekke'deyim. Buradan bütün Düzce'ye selam yolluyorum. Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na da Konuralp'i ilçe yapmak istediğini ve beldeyi ilçe olarak görmek istediğini söylediği için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.