Konuralp davasında sona gelinirken, adeta nefesler tutularak Danıştay'ın belde hakkında vereceği karar bekleniyor. 29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Konuralp'in belde kalması ya da mahalle olması yönünde verilecek olan kararın son aşamasına gelinirken, Danıştay kararının yarın belli olması bekleniyor.

Konuralp'in belde olarak kalmasını isteyen ve bu yönde mücadele veren Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve Konuralp halkı heyecan içinde sonucu bekliyor. Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un yaptığı açıklama ile Danıştay'ın karar arifesinde son toplantısını 26 Aralık Cuma günü yaptığı, bu toplantıda Konuralp'i etkileyecek olan kararın verileceği öğrenilmişti.

Aykut verdiği bilgide, Konuralp'in belde olarak kalması, ya da mahalle olması yönünde verilen kararın açıklamasının ise yarın yapılacağını söylemişti. Ayrıca Aykut, bilirkişi heyetinin olumlu raporunun ardından Konuralp'te yapılan kutlamaların daha coşkulusunu tekrarlamak için hazırlıklara başladıklarını da sözlerine eklemişti.