Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, Danıştay tarafından görevlendirilen heyetin beldede yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporun Konuralp lehine olduğunu açıkladı. Aykut, Danıştay'ın bir hafta içinde Konuralp'in belde olarak kalması yönünde karar vereceğini söyledi.

Düzce Belediyesi'nin Konuralp'i mahalle olarak belediyeye bağlama talebinin ardından Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut tarafından Danıştay 8. Daire Başkanlığı'na açtığı davada sona gelindi. Aykut, Danıştay tarafından kesin kararın verilmesi için görevlendirilen ve geçtiğimiz ay Konuralp'e gelerek incelemelerde bulunan heyetin, Konuralp'in belde olarak kalması yönünde rapor hazırladığını açıkladı. Aykut, bir hafta içinde davanın sonuçlanacağını ve Danıştay'ın Konuarlp'in belde olarak kalması yönünde karar vereceğini söyledi.

Davanın gidişatını takip etmek için önceki gün Ankara'ya giden Aykut, uzun süredir verdiği mücadelenin lehine sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu belirtirken, “ Her zaman hukuka güvenimiz sonsuzdur. Konuralp'in mahalle yapılmak istenmesini kabullenmemiz söz konusu olamazdı. Bu nedenle Konuralp'in belde olarak kalması için gereken ne varsa yapmaya çalıştık. Konuralp'in siyasete alet edilmesinden son derece rahatsızdım. Her zaman söyledim bugün de söylüyorum AK Part'li bir belediye başkanı olmadığım için Konuralp ile uğraşıldı.” dedi.

Konuralp'in dava sonucunda belde olarak kalacağını yineleyen Aykut, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Konuralp belediye başkanlığı için tekrar aday olacağını hatırlattı.