Aylardır durumu konuşulan Konuralp için 3 kişilik heyet bugün gelirken, Konuralpli de yaşadıkları yerin durumunun ne olacağını sabırsızlıkla bekliyor. Evlerini bayraklarla süsleyen Konuralp sakinleri Konuralp'in durumu hakkında da düşüncelerini dile getirdi. Bütün Konuralp sakinleri beldelerinin Belediye olarak kalması yönünde açıklama yaparken beldenin Düzce Belediye sınırları içine alınmaması gerektiğini söylüyor.

Belde sakinleri, “Biz 100 yıldır bu ülke için hizmet vermiş bir Belediyeyiz. Bu kadar nüfusu olan bir Belediye'nin Merkez'e bağlanmak istenmesi bizce yanlış bir davranıştır. Hangi hak buna izin verebilir. Biz Belediye olmaktan mutluyuz ve öyle kalmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yıllardır Konuralp'te yaşayan ve bölgenin her şeyini bilen vatandaşlar ise yaşanılan bu durumu gözyaşları içinde anlatırken, “Bizi bize bıraksınlar. Yıllardır Belediye olarak yaşıyoruz. Şimdi ne oldu da bizi Merkez'e bağlamak istiyorlar. Biz Belediyemizden ve Başkanımızdan memnunuz. Düzce Belediyesi bizi rahat bıraksın artık. Yapılan araştırmalar sonucunda da Belediye olarak kalacağımıza inancımız sonsuz.” ifadelerini kullandı.

Konuralp'in bu duruma kadar gelmesinde Düzce Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i suçlayan Konuralp sakinleri ise, “Buraya kar yağdığında Düzce Belediyesi kendi sorunlarıyla uğraşırken Belediye Başkanımız İbrahim Aykut, gece üşenmeden kalkıp sokaklarımızı temizliyordu. Başkan Keleş, önce kendi mahallelerindeki sorunları halletsin de sonra Konuralp ile uğraşsın.” dedi.