Belediye Başkanlığı döneminde Konuralp’in ilçe olabilmesi için çok uğraş veren Konuralp eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut yaptığı açıklamada Konuralp’in bir an önce ilçe olması gerektiğini aksi halde Konuralp’in kaderinin hiç değişmeyeceğini ifade etti.

"HİZMET HERKESİN İŞİ DEĞİLDİR"

Aykut, “Başkanlık dönemimde halkın bana vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonrakiler de yapar diyorum ama tabi ki hizmet herkesin işi değildir. Hizmet ayrı bir dünyadır. Konuralp’in üzerinde kabuslar bitmedi. Konuralp zamanında ilçe olacaktı. Siyasi tabloya takıldı, olmadı olamadı. O zamanki Belediye Başkanı Mehmet Keleş artık nasıl düşündüyse Konuralp’in tüzel kişiliğini elinden alarak yüksek yerlere bu işi getirdi ve sonuçta Konuralp beldelikten de çıktı. Düzce’ye mahalle olarak zabıtlara geçti. Biz de Konuralp’in bu hakkını sağlığımızda kimseye yedirmeyiz dedik ve burada çifte standart var dedik. Burada olacaksa Beyköy de olacak Konuralp de olacaktı. Bu konuyu Danıştay’a kadar getirdik. Danıştay 8. Daire de ne yaptı. Dediler ki Konuralp’in yapısı kendi tüzel kişiliğinde kalmalı dediler ve biz buranın belde olarak kalması için imzamızı atıyoruz dediler. O zamanki unsur da Konuralp’in yapısında çok katlı binaların olmamasıydı. Biz hak ettiğimiz şeyi aldık. İlçelik hak eden bir belde bir mahalle yapılmaz. Burada Konuralp adına bir kadersizlik vardı ama biz bu kadersizliği tersine çevirdik.

"ONLAR YAPAMAZSA BİR GÜN YİNE OLACAKTIR"

Bundan sonra ne olacak. Ben muhalefetteydim Konuralp’i mahalle yaptılar. Şimdi iktidarın dönemi Konuralp üniversitesi ile büyümesi ile çevresi ile göç alması ile baktığınız zaman bu tarihi beldeyi ilçe yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Bunu bizim söylememiz halk olarak görevimiz. Sırt sırta verecekler ve bu beldeyi ilçe yapacaklardır umarım. Onlar yapmazlarsa bir gün yine olacaktır. İnşallah bu tabela bir gün değişir. Değişmezse Konuralp de fazla değişmez diyorum.” dedi.

"KONURALP'İN GELECEĞİ KARANLIK"

2,5 yılı aşkın bir süredir Konuralp Belediye Başkanlığı dönemini yürüten Yusuf Ercan’ı da değerlendiren Aykut, “Onu halka sormak lazım. O kararı halk verir. Ben onu eleştiriye girersem benim yaptığım 15 yıllık göreve ihanetlik etmiş olurum.” Dedi. Aykut, “Konuralp böyle giderse geleceği karanlık” ifadesini kullandı.

 Aykut, “Ben teslim ettiğim gün milletvekilleri de oradaydı.  Tabloya baktığımız zaman duyuyoruz. Kızılay’a 15 katlı bina bir tarafa benzeri şeyler. Ben Kızılay’ı Konuralp’e getiren fertlerden birisiyim. Ama Kızılay’a 15 katlı bina yapılsın diye getirmedim. Konuralp’in imarı bu şekil olsun diye de getirmedim. İyi olması için elimden geleni yaparım ama bir gün iyi gitmiyorsa, bu güne kadar sustum yine susmayı tercih ediyorum. Susmaz da sokaklara çıkarsan bu milletin hakkını verecek kadar da iman gücümüz var. biraz sahip çıkın bu memleket kendine gelsin. İleriki günlerde bu ilçe olmayı ben beklerken bu çarpık yapıda köy olarak kalırız diyorum. Konuralp böyle giderse geleceği biraz karanlık.” ifadelerini kullandı.

"KONURALP ÜNİVERSİTEDEN FAYDALANAMADI"

Konuralp’in üniversiteden yeterince yararlanamadığını belirten Aykut, “Konuralp çevresi ile doğasıyla üniversitesiyle bulunmayan bir kentti. Bu tabloya gelecek olursak Konuralp her şeyini aldı ama üniversitenin nimetlerinden faydalanamadı.” Şeklinde konuştu.

 “Zaten üzüldüğüm noktanın bir tanesi de bu. Ulaşımda bile hala ne yaptıkları belli değil. En acıklısı burası. Çocuklar ne yapacağını şaşırdı. Birileri bir araya gelip yoluyla beraber bunu düzeltmediler. Aslında 15 günlük iş. Bir an önce ama Valilik, Düzce’deki kurumlar ama rektörlük ama Konuralp belediyesi şuradaki tabloyu düzelmesi Konuralp’in bir anda ismini de güzelleştirecek. Üniversitenin nimetlerinden Konuralp bu güne kadar yaralanamadı. Halledilmeyecek bir sorun yoktur ama istersek ve iyi niyetli olursak diyorum.”

Haber; R. BAL