Konuralp'in kaderini belirleyecek olan dava sonucu, sadece Konuralp'i değil Düzce Üniversitesi'ni de etkileyecek. Yeni yapılan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin sorunu olarak gösterilen yol durumunun çözülmesi için Konuralp davasının çözülmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili dün akşam yapılan “Son Nokta” programında açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Başhekimi Bünyamin Dikici, “Üniversitenin yol sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için Konuralp ile bağlantılı kestirme bir yol bulunuyor. Bu yolda çalışmaların yapılması bekleniyor. Ancak bunun çözülmesi için bizde Konuralp davasının çözülmesini bekliyoruz. Şu anda Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'tan dava nedeniyle yardım isteyemiyoruz. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte bu sorunu en kısa zamanda çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Üniversitedeki diğer bir sorunda öğrencilerin Merkez'e gitmeleri için üç araç değiştirmek zorunda kalması. Bu sorunla ilgili öğrencilerin Rektörlüğe devamlı şikayette bulunduğu bilinirken sorunun şu an çözülmesinin zor olduğu, bunun için gerekli koşulların oluşturulmaya çalışıldığı da ifade edildi.