Konuralp sakinleri, belde tarihinin en büyük hayal kırıklığını yaşıyor. Daha önceleri ilçe olabilmenin hayalini kurarken, Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararname ile belediyenin tüzel kişiliğinin kaldırılması ile Düzce Belediyesi sınırları içine katılacak olan tarihi beldenin sakinleri, kaderlerinin kendilerine sorulmadan kararlaştırılmasının hüznünü yaşıyor.

Kararın ardından neler hissettiklerini sorduğumuz Konuralp sakinlerinin bazılarının ağzını bıçak açmıyor. Kimi yorum yapmak istemediğini söylerken  kimisi de düşüncelerini kendisine saklamayı tercih ettiğini ifade etti.

Karar hakkında konuşanlar ise, hizmet alamama endişesi içinde... Beldede yaşayanlar, Düzce’de ve hemen yakınındaki dış mahalleler dururken Konuralp’e ne zaman hizmet verileceği konusundaki endişelerini dile getirmeden edemedi.

Kimisi ise ayrı bir belde olmayı tercih ettiklerini, ellerinden gelse her şeyi eskisi gibi yapmak istediklerini, ancak kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yapacak bir şeyleri olmadığını söyleyerek kırgınlıklarını dile getiriyorlar. Bazıları ise, 60 yıllık bir beldenin bu şekilde kendilerine sorulmadan, istemedikleri halde  kaldırılması nedeniyle hoşnutsuz olduklarını dile getirdiler.