Düzce'de sarpa saran iki konut projesi tamamlanmasına karşın hala teslim edilmedi. Hak sahiplerinin evlerine geçmek için dört gözle beklediği konutlarla ilgili sessizlik hakim.
TOKİ tarafından sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen Çamköy Konutları için kura çekim tarihi hala net değil.Gerekli ilginin sağlanmadığı konutlar için Valilik 3 kez duyuru yapmış ve en son 6 Mart 2013 tarhine kadar gerekli başvuru formu ve belgelerle birlikte Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmaları istenmişti.

Çamköy’de belirsizlik

Çamköy’de ikamet edenlerin konutlara dışarıdan kimsenin gelmesini istemediği ve diğer mahallelerin de ilgi göstermediği konutların ne zaman teslim edilceği merak konusu. Geçtiğimiz aylarda çıkan yangında evlerinden olan 5 hanede konutların teslim edilmesini bekliyor. Yangın sonrası mahaleye yapılan ziyaretlerde konutların kısa süre içersinde kurasının çekilerek tesliminin yapılacağı söylense de,Konutların teslimine ilişkin net bir açıklama kimseden gelmiyor. Roman vatandaşlar ise kendileri için yapılan konutlarına kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Çavuşlar TOKİ'ye bağlı

Eski Müteahhitle yaşadığı sorunlar nedeniyle geciken ve işçilerin paralarını alamadığı gerekçesiyle zaman zaman eylem yaptığı Çavuşlar Toki konutlarını en son alan firma 8 Haziran'da teslim etme sözü vermişti. Firma, söz verdiği tarihte işini bitirdi ve TOKİ'ye bildirdi.TOKİ'den gelecek ekip beklenirken, kontrol ekibinin tespitine göre işlemler tamamlanacak ve konutların teslim tarihi belli olacak.


Haber: S. KAŞKIR