İl koordinasyon Kurulu 2013 yılı ikinci toplantısı Vali Adnan Yılmaz'ın başkanlığında yapıldı. 2013 yılı 1. dönem değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda Vali Yılmaz, ilk dönem itibariyle Düzce'de toplam 205 projenin uygulandığını ve bu projelerin toplam tutarının 3 milyar 353 milyon 109 bin 504 TL olduğu bildirdi.



Hem övdü hem haşladı

Vali Yılmaz açıklamasının ardından tek tek kurum müdürleri ve temsilcilerine söz verdi. Yılmaz, zaman zaman yapılan çalışmalar da kurum müdürlerini överken zaman zaman da haşladı.

En çok konuşulan konuların başında ise Düzce'de bir çok konuda sıkıntısı bulunan karayolları ve çalışmaları geldi.

Vali Adnan Yılmaz, çalışmalarını aktaran Karayolları 4. bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil'e medyaya da yansıyan Üçköprü, Bolu Dağı Aydınlatma ve Kuzey Çevre yolundaki bazı mahallelerin yaşadığı yol sorununu sordu.



Yeşil, Bolu Dağı'nda yapılacak çalışmaların proje safhasının tamamlandığını ve ihaleye son hazırlık olan keşif çalışmalarının bitme noktasında olduğunu bildirirken, Aydınlatma çalışmalarının da Ağustos ayında bitirileceğini bildirdi.

Önceliğimiz trafik güvenliği

Üçköprü'de ve çevre yolunda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Yeşil, “ bölünmüş yollarda bizim önceliğimiz trafik güvenliği. Üçköprüdeki imar durumu, trafik sirkülasyonu gibi bir çok nokta göz önüne alınarak çalışma yapıyoruz. Çalışma sonucuna göre ortaya çıkan durumu paylaşacağım. Fizibilite çalışması bitince bildireceğim. Kuzey çevre yolu ise şuan trafiğe açılmış durumda değil. Yaya hareketliliği ile ilgili bölge müdürümüzün yaptığı bir ihale var. bunu da ona göre değerlendirir ve yaparız.”ifadelerini kullandı.

Karayolları bölge müdürünün konuşması esnasında söz alan SEDAŞ Dağıtım ve Varlıklar Müdürü Enver Aka'nın D-100'ün Gümüşova kısmında yapılacak aydınlatma protokolündeki önerisi Vali Yılmaz'ı kızdırdı.



Enver Aka, “bizim otoyol sapağından Gümüşovaya kadar bir aydınlatma talebimiz vardı. Geçen yılda aynı sorunla karşılaştık. Protokole çelik oto kontroller ilave edilmek isteniyor. Bu şekilde olduğu zaman aydınlatmalardan çok daha fazla yatırımın korkuluklar için yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu korkuluklar yapmak yerine başka bir yatırıma yönlendireceğiz. Koordinasyon gerektirdiği için dile getirmek istedik.”ifadelerini kullandı.

Dönüş yok: yapılacak

Vali Yılmazda önceliğin vatandaşların can güvenliği olduğunu keyfe keder hareket edilemeyeceğini ifade ederek sinirlendi.

Vali Yılmaz,” trafik güvenliği ile alakalı bir durum. Bundan vazgeçmek mümkün değildir, hizmet yapılacaktır. Keyfe keder koymadık ki bunu. Türkiye çapında. Bu yapılacaktır. Vatandaşın trafik güvenliği her şeyden önemli. Hadise budur bundan dönüş yok. Genel müdürünüze de aktarırsınız. Düne kadar olmayabilir. Ama Uluslararası standarlatlarda yolumuz olacaksa buna da sedaş uyacaktır. Kendi aranızda mütebakak sağlayın. Çözemediğinizde bana aktarın kimle görüşeceksem görüşürüm. Oraya buraya çekmekle hizmet yürütülmez. Kaybedecek zamanımız yok.”dedi.

Hızlı tren Gündemde

Düzce'de ön etüt çalışmalarına başlanan Hızlı tren projesi de İl koordinasyon toplantısının gündemindeydi. İlk Kez Öncü Haber'de yayınlanan ve sessiz sedasız ön çalışmaları yapılan hızlı tren projesinden bir çok kurumun da habersiz olduğu ortaya çıktı.



Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme 8. Bölge Müdürü Bülent Mesci'nin konuşmasında söz alan Gölyaka Kaymakamı Mehmet Özkan, hızlı tren için açıklamada bulundu. Özkan, zemin etütlerinin başladığını asıl istikametin etüt çalışmalarının ardından yapılacağını bildirdi.



Bölge müdürüne konuyla ilgili bilgisi olup olmadığını soran Vali Yılmaz, müdürden “Bende şimdi duyuyorum” cevabını alınca, böyle olmaması gerektiğini genel müdürlük veya bölge müdürlüğünün en azından valiliği bilgilendirmesi gerektiğini dile getirirdi.

Biz de nasiplenmek isteriz

Yılmaz, “Bizim için değil Türkiye için önemli bir proje hızlı tren. Bizim için önemli. Biz de nasiplenmek isteriz. Hayırlı olsun. Bize de bilgi verirseler iyi olur. Bakanlığımıza ait genel müdürlü bölge müdürü valiliğimizle irtibat kursa bizde kaymakamlığımıza bildirir yardımcı oluruz. Böyle olmamalı. Maksat birlikte daha çok faydalı olmak. Bizimle de koordineli edilirse hizmetler daha hızlı Düzce'ye yansır. “diye konuştu. 

Haber: S. KAŞKIR