Düzce’de bayramda bir çocuğun grup halinde gezen sokak köpeklerinin saldırısına maruz kalması, yıllardır şikayet konusu olan başıboş köpek sorununa gözlerine çevirdi. 2 yıl önce benzer bir vakanın yaşandığı Düzce’de Sokak köpekleri birçok vatandaşın ortak sorunu. Düzce’nin neredeyse her caddesinde, sokağında karşımıza çıkan başıboş köpekler konusunda hala bir çözüm getirilmemesini isyan ettiriyor.
Düzce genelinde uzun süredir çözülemeyen bir problem olan ve adeta kangren haline gelen başıboş köpekler büyük rahatsızlıklar veriyor. Başıboş hayvanların sorun olarak gösterilmesi özellikle hayvan severler tarafından tepki ile karşılansa da hem hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması hem de vatandaşların tedirgin olmaması için kalıcı bir çözümün bulunması şart olarak gözüküyor.
Barınak projesi ne oldu?
Düzce'de sayıları giderek artması nedeniyle bir sorun haline dönüşen sokak köpekleri için seçim döneminde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü modern hayvan barınakları projesini kamuoyuyla paylaşmıştı. Tekrar milletvekili seçilmesi halinde Düzce'de diğer illere örnek olacak bir sokak hayvanları yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen Özlü, “Bu büyük projeyi hayvan sever dernekleri ile birlikte planlayıp, birlikte hayata geçireceğiz” ifadesini kullanmıştı.
Haber;S.KAŞKIR
belediye sokak köpeklerini topluyor daha sonra salıyorr ..