Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce yıkılarak yenileme çalışmalarının yapıldığı Asar Deresi üzerindeki Şaguç ve Selahattin Olcar köprülerindeki eksiklikler bir an önce tamamlanmayı bekliyor…

Düzce’yi ikiye bölen Asar Deresi’nden dolayı Rıhtım Caddesi ile Aydınpınar Caddesine birbirine bağlayan, günde binlerce insanın hem yaya hem de aracıyla da kullandığı köprü, yenileme çalışmalarının ardından tam anlamıyla yüzleri güldürmedi. Köprünün yenileme çalışmalarında yapılan teknik hatadan dolayı eskisine göre yüksek olmasından kaynaklanan kot farkı, araç trafiğinde sorunlara sebep olmuştu. Kot farkını gidermek adına köprünün Rıhtım Caddesi bölümüne Düzce Belediyesi tarafından asfaltlama çalışması yapılırken Aydınpınar Caddesi ayağı ise adeta üvey evlat muamelesi gördü.

Sorun, sadece köprünün bağlandığı caddelerdeki yükselti farkıyla da sınırlı değil… Köprü üzerindeki kaldırımların bittiği noktalarda gerekli düzenlemenin adeta geçiştirilircesine yapıldığı ortada… Kaldırımların biten bölümlerine dökülen mıcır türü malzeme, yaşı ilerlemiş vatandaşları zorlarken bisiklet ve bebek aracıyla kaldırımı kullananlarda sorun yaşatıyor.

Köprünün sorunlarına olumsuz hava koşullarından dolayı yenileri ekleniyor. Köprü üzerinde oluşan su birikintisi ve kaldırımların bittiği noktalarındaki çamurdan dolayı mağdur olanlar, yetkililerin bir an önce eksiklikleri tamamlamasını bekliyor.

Düzce’nin bir diğer yenilenen köprüsü de Azmimilli Mahallesi ile Cedidiye Mahallesinde bulunan Haydar Gördebil Bulvarını birbirine bağlayan Selahattin Olcar Köprüsü…

Şaguç Köprüsünün ardından yıkılarak yeniden inşa edilen ve yapımı süren Düzce Şehirler Arası Otobüs Terminalinden dolayı artacak olan ihtiyaca yanıt vermesi amacıyla genişletilerek yapılan köprü, geride kalan sürede iki şekilde kullanıldı. Yenileme çalışmasının ardından ilk olarak köprünün sağ tarafı trafiğe açık kullanılırken sol tarafının tamamlanmasının ardından ise bu kez sağ tarafı trafiğe kapatıldı, sol tarafı trafiğe açıldı.

Özellikle Azmimilli Mahallesinde Cumartesi günleri kurulan semt pazarından dolayı akşam saatlerinde trafikte yaşanan yoğunluk, Düzcelilerin sinirlerini geriyor. Köprünün sağ tarafında bulunan toprak yığını köprünün sağ bölümünün kullanılmasına engel olurken Şaguç Köprüsünde olduğu gibi yükselti sorunu ve yayaların kullandığı aynı sorunlar Selahattin Olcar Köprüsünde de mevcut.

Düzceliler uzun süren yenileme çalışmaların ardından her iki köprünün ne zaman tam teşekküllü bir şekilde halka hizmet vereceğini merak ediyor.

Haber:Y.SEVER