Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce’de son günlerde yaşanan müdür değişiklikleri ile ilgili olarak göreve devam eden müdürleri rahatlatacak açıklama yaptı.
Değiştirme planı yok
Korkmaz, “Şu an yeni bir değişiklik düşünmüyoruz. Kadro aşağı yukarı oturdu. Gelişmesi gereken varsa değişebilir. Yeni gelenlerde değişebilir. Nasıl millet biz işimizi yapamıyorsa değiriyorsa,yapamayan arkadaşlarımızı değiştirme hakkımız var. Çünkü onların başarısızlığı bizim başarısızlığımız. Bu konuda son derece ciddiyiz. Gelen arkadaşlarımızda iyi çalışıyorlar. Spor il müdürünü herkes eleştirdi ama düzce son 6 ayda 26 trilyon yatırım aldı. Büyük spor müsabakalarının Düzce’de yapılıyor, kapalı spor salonu yapılıyor, Kiremitocağına gençlik merkezi yapılacak. Sporda muazzam işler yapıyoruz. Tabi, Tarım il müdürü gecikti. Başbakanlık ta bekliyordu. Geçen hafta bakanımıza beri tedviren atamasını istedik. Bir hafta içerisinde de arkadaşlımız göreve başladı. Şuanda başka birini değiştirme planımız yok. Rahat olsun arkadaşlarımız herkes işine baksın.” Şeklinde konuştu.
Vakfın bana akıl öğretecek hali yok
Korkmaz, geçtiğimiz hafta Düzce Tanıtma ve kalkınma Vakfı Başkanı Veysel Çakar ile basın Sözcüsü Faruk Darıyerli’nin üniversite hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek,” Bu çok feci bir açıklama.” Dedi.
Korkmaz, “  Bu vakfın üniversite ile ilgili tek ilgisi kantin. Bu vakfın da başına gelen arkadaşlardan biri benim çok değer verdiğim Veysel Çakar, diğeri de Faruk Darıyerli. Ben bu meseleyi her ikisi ile konuştum. "Böyle bir açıklama gereğini nerden hissettiniz?"diye her ikisine de sordum. İkisi de bunu savunmadılar ve yanlış yaptıklarını söyledi. Bende "çıkın yanlış yaptığınız söyleyin" dedim ama şuana kadar bunu yapmadılar. Bununla ilgili Metin Kaşıkoğlu ile birlikte basın toplantısı yapacağız ve birçok şeyi konuşacağız. Çok açık ve net söylüyorum. Bu vakfın üniversite konusunda bana akıl öğretecek hali bile yoktur. Hadleri de değil. İşlerini yapacaklar. Ya siyaset yapacaklar ya da işlerini yapacaklar.” Dedi.
Ekşi Yiyenin Karnı Ağrır. Yemeyecek!
 “Kim gelirse gelsin üniversite meselesini bırakmamız mümkün değildir.” Diyen Korkmaz, üniversite ile ilgili tüm hukuksuzlukları Düzce halkının bilgisine sunacaklarını söyledi.

Korkmaz, “Şuana kadar bu üniversitede yapılan gayri hukuki ve ahlaki uygulamaların çoğu mahkemelik oldu ve rektör çoğunu kaybetti. Bir rektör düşünün ve yanında sözünden çıkmadığı bir adam var. Bu adam hırsızlıkla suçlanış 800 küsur reçeteyi tahsil eden şebekenin elemanı olarak yargılanmış ve mahkum olmuş Yargıtay’da da kararı kesinleşmiş. Ama bu karar zaman aşımından ertelenmiş. Bunu söylemek üniversitenin önünü mü kesmek? Hırsızı gelmiş üniversitenin başına koymuşsun, bunu biz söyleyince üniversitenin önünü keseceğiz. Rektör yaptığı hukuksuzları söylemeyecek biz söyleyince önümüzü kesiyorlar, altımızı oyular diyecek. Bunlar çok ayıp. Üniversitedeki bütün hukuksuzlukları düzce halkının bilgisine sunacağız. Bunun önünü de kimse kesemez. Ak partili olsa bile yetmez. Hiç kimse ahlaksızları savunmayacak savunursa işbirlikçi ilan edeceğiz. Ucu nereye dokunursa dokunsun.. ekşi yiyenin karnı ağrır. Yemeyecek!”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR