İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi tarafından 13 Ağustos cumartesi gününe kadar açık kalmak üzere Cedidiye cami önündeki alanda yardım toplamak amacıyla stand açıldı.

Vakfın Düzce şubesinin gönüllü elemanları tarafından gönüllü olarak bağışta bulunmak isteyenlerden alınan bağışlar makbuz karşılığında teslim alınıyor. Ak parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz standa ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Afrika’da sıkıntıların özellikle doğu Afrika’da çok yoğun olduğunu belirten Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, “Oradaki olaylar ve durumla ilgili devamlı bilgiler alıyorum. Özellikle Somali tam ekvator üzerinde kuraklık var, yaşamsal konulardaki sıkıntılar bitmiyor.” dedi.

Somali’de yaş ortalamasının 40 civarında olduğunu da söyleyen Korkmaz, “İnsanlar arasında da, hayvanlar arasında da toplu ölümler söz konusu. Somali’nin bu hale gelmesinde batılı güçlerin etkisi büyük olmuştur. Çünkü Somali Avrupa’nın Süveyş kanalı vasıtasıyla Hint okyanusuna ulaşması gereken yerdedir. Bu nedenle de kritik bir yerdedir. Buda Avrupalıların işine gelmemekte burayı karıştırmanın çabası içindeler” dedi.

Bölgeye en rahat ulaşan yardım gruplarının Müslüman ülkelerden olduğunu ifade eden Kokrmaz,  bu nedenle de Türkiye’den ekiplerin yardım ulaştırma çabalarının aralıksız sürdürdüğünü de söyledi.

Haber; R. BAL