Konuralp mahalle mi olacak yoksa belde mi kalacak? Bu soru hala belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz aylarda belde de bir ziyaret gerçekleştiren Milletvekili İbrahim Korkmaz konuyu Ankara'da netleştirerek bilgi vereceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Korkmaz, Yargıya intikal eden bir konu olduğundan çok fazla müdahil olmadıklarını belirtirken netleşen bir durumda olmadığını altını çizdi.

Görüşmelerimiz oldu ama bir netlik yok

Korkmaz, "Konuralp'le ilgili bir netlik yok. Biz de bekliyoruz. Şuanda bir mahkeme kararı ortada yok. Görüşmelerimiz oldu ama bir netlik yok. Yargı kararı olduğu için şuan yapacak birşey yok. Buna daha önce itiraz edilmiş. Itirazın kaynağı biz değiliz. Bizim açımızdan Konuralp özel bir yer. Konuralp belde de olsa mahalle de olsa o özelliğini kaybetmez. Halk, belde olarak da kalmasını istiyorsa bizde olmasını isteriz. Burada bir yargı kararı çıkacaksa biz buna müdahil olmayız. Umarım halkımızın istekleri doğrultusunda gelişir. Bizde bundan memnun oluruz. Gelişmeleri bir bekleyip görmek lazım.."diye konuştu.

Kaldığı yerden başlayacak

Milletvekili İbrahim Korkmaz, yarım kalan 300 yataklı Devlet Hastanesi İnşaatının ihale sürecinin tamamlandığını çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Korkmaz, "Çok yakın zamanda inşaatı bırakılan yerden başlayacak. Bu konuda çok sıkıntı vardı ama bu bizden kaynaklanmıyordu. Biz siyasi olarak elemizden gelen herşeyi yaptık. Bu bir süreçti. Iptal edilmesi lazımdı. Kanuni sıkıntılar vardı. Bu daha öncede söyledim. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Ihale aşaması bitti, firma gelip çalışmlarına başlayacak."şeklinde konuştu.

Temmuz sonunda bitecek

Korkmaz Kardüz'e elektirik hattı çekilmesi için projenin tamamlandığını temmuz ayında yaylanın elektriğe kavuşacağını söylerken, diğer yaylalar için de çalışma yaptıkları belirtti.

Korkmaz, "Kardüz yolu ile ilgili bir çalışma başlatmıştık. Elektikle ilgili bakanımızla görüştük valimiz de gerekli yazıları yazdı. Hemen projelendirildi ve gerekli çalışmaları başlatacağız. Temmuz sonunda bitecek. ilk defa kardüz yaylası merkezi şebekeden elektirk alacak. Diğer yaylalarımıza elektirk enerjisine kavuşturacağız. Yayladaki insanlarımızında elektiriğe kavuşması önemli. Yaylalarımızda gece artık şenlik havasına bürünsün."dedi.


Haber: S. KAŞKIR