Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, gençler arasında kullanımın arttığı uyuşturucu ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Milletvekili Fevai Arslan’ın çizdiği karamsar tablonun ardından görüşlerini aldığımız Milletvekili Korkmaz da bugüne kadar yapılan çalışmaların bir sonuç vermediğini dile getirdi.
Sentetik uyuşturucunun sadece bizim değil, tüm dünyanın büyük bir problemi olduğuna dikkat çeken Korkmaz, konuyla ilgili Avrupa Örneğinin pek yeterli gözükmediğini savunurken, kanunların yetersizliğine vurgu yaptı.

 

ÇOK SERT TEDBİRLER ALABİLİRİZ!

 


Korkmaz, “Emniyet güçlerimiz bu konuda iyi çalışıyorlar. Ama bunun çözümü için şuanda kanunların çok yeterli olduğu inancında değilim. Yani biz bu konuda Avrupa’ya uyacağız diye onların koyduğu kurallar çerçevesinde kanun yapmaya çalışıyoruz. Bununda getirdiği olumsuzluklar var. Mesela adamın cebinde uyuşturucu buluyorsunuz, parça parça getiriyor parça parça satıyor ben kullanıcıyım diyor. Adama bir şey diyemiyorsunuz. Yani bir alıyorsunuz bir salıyorsunuz. Halbuki adam satıcı, satıyor bunu. ben çok radikal tedbirlerden yana olan bir insanım açık söyleyeyim. Ben bu konuda Avrupa Birliği’nin şartlarına Türkiye’yi adapte edeceğiz diye düşünenlerden bir tanesi değilim. Radikal tedbirden yanayım derken İran bu konuda iyi tedbir alıyor gözünün yaşına bakmıyor, Suudi Arabistan gözünün yaşına bakmıyor. Şimdi diyeceksiniz ki vekil orayı mı istiyor? Hayır bizde çok sert tedbirler alabiliriz.”diye konuştu.

 

 

UYUŞTURUCU TERÖRÜ, NESLİ MAHVEDİYOR

 

“Birileri bizim neslimizi katlediyorsa, çocuklarımızı mahvediyorsa, bizim burada çok anlayışlı davranmamız gerekmez.” Şeklinde sözlerini sürdüren Korkmaz, uyuşturucu satıcı ve kullanımını teröre benzetti.

 

Korkmaz, “Uyuşturucu terörü, nesli mahvediyorsunuz. Bu nesilleri aileleri toplumu mahvediyor. Yani bir toplum içerisinde devamlı uyuşturucu kullanan insanlar düşünün. O toplumun içerisinde saatli bomba gibi dolaşıyorlar. Ailelerine, komşularına, devlete zarar. Toplumun her kesimine zarar bu insanlar ve bu insanlar bizim insanlarımız. Muhakkak kurtulması lazım bunları göz ardı edemeyiz. Merhamete ihtiyaçları var, korunmaya ihtiyaçları var. Ben doğrusu bu konunun çok radikal tedbirlerle çözülmesini istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

MOLOTOFU SİLAH KABUL ETTİK, UYUŞTURUCUYU NEDEN ETMİYORUZ?

 


Korkmaz, Molotof kokteylinin silah kapsamına alındığı gibi, uyuşturucu satan ve kullananlarında benzer şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. “Molotof kokteylini silah kabul ettik niçin uyuşturucuyu etmiyoruz?” diye soran Korkmaz, “”Bunu kabul etmemiz lazım. Bizim bunu bir kimyasal silah gibi düşünmemiz lazım. Kimyasal silahla ilgili ne tür tedbir alınıyorsa, bunu almamız ve bunun cezasını buna göre tahin etmemiz lazım. Uyuşturucuyu yapan, taşıyan, getiren neyse hepsinin köküne kibrit suyu dökmek lazım. Bu toplumu mahvediyor bu bir biyolojik ve kimyasal silah. Molotof kokteylinden daha mı tehlikeli evet daha tehlikeli.”dedi.

 


CEHENNEMİN DİBİNE KADAR YOLU VAR

 


“Eğer Avrupa Birliğinin kuralları bizim toplumumuzu dejenere eden kurallarsa cehennemin dibine kadar yolu var.” Şeklinde sözlerine devam eden Korkmaz, Avrupa Birliği kurallarını eleştirdi.

 

Korkmaz, “Biz Avrupa Birliğinin kurallarına uymak zorunda değiliz. Ben bir milletvekili olarak da bunu söylüyorum, İbrahim korkmaz olarak da. Avrupa Birliği kendi ülkesinde birçok yerde satışı serbest. Hollanda’da zannedersem satışı serbest. Böyle bir şey yok kardeşim kimse kusura bakmasın. Biz Avrupalılaşacağımıza Avrupalı ‘biz’leşsin. Böyle bir mecburiyetimiz yok yani. Zaten o safhayı geçtik çoktan kimse kusura bakmasın. Avrupa Birliğinin standartlarıymış o bizim standartlarımızı alsın. Biz bu topraklarda bin yıllık yüce bir medeniyetin evlatlarıyız. Bizi dünya hakimi yapan değerlerimiz neyse onlara dönmek mecburiyetindeyiz. Avrupa Birliği de bu insani değerli alsın bizden öğrensin. Bizim Avrupa Birliğinden bu konuda öğrenecek hiçbir şeyimiz yok. Çünkü nesilleri alkoliklermiş, uyuşmuş ülkelerden bahsediyoruz. Genç neslimizi koruyacak radikal tedbirler koyacağız.”dedi.

Haber;S.KAŞKIR