Filistin'e yardım götürdüğü esnada İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan isimlerden biri olan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, İsrail’i kınama yürüyüşünde de ön saflardaydı.
Yürüyüşün başından sonuna kadar bulunan Korkmaz, program sonunda gazetecilere açıklamada bulundu. “Bugün gelinen nokta şaşırtıcı değil.” Diyen Korkmaz, İslam Dünyasının birlik ve beraberliğine dikkat çekti.


Korkmaz, “İsrail orayı kontrol altında almak ve Müslümanları oradan izole etmek için uğraşıyor. Bu bağlamda biz ne yapabiliriz. İslam dünyasında birliği barışı hakim kılmadığımız müddetçe bizim başarılı olmamız mümkün değil. İslam dünyası savaş içinde kaos içinde. Savaş olmayan yerlerde diktatörlükle kıblesini Mescid-i Aksa’dan değil, Washington’dan, Londra’dan, Avrupa’dan yana tayin etmiş olan tarafından yönetiliyor. “dedi.


SALYA SÜMÜK AĞLAYANLAR….


Korkmaz, Cundacılar ve Pensilvan’daki olarak isim vermeden bahsettiği Fethullah Gülen’i eleştirdi, İsrail ile mücadele bunların Türkiye’deki uzantıların kesilmesi gerektiğini vurguladı.
Korkmaz, “Burada tek ümit Türkiye’dir. düne kadar maalesef cunta ile uğraşıyorduk. Cundanın tertipçileri o generaller ağlama duvarı önünde salya sümük ağlıyor, hahamlarla birlikte kardeşlik pozları veriyordu. Yine salya sümük ağlayan bir başkası Pensilvanya’dan İsrail’i bölgede tek otorite olarak gördüğünü açıkça söyledi. İsrail’e giden yardım gemilerini otoriteden izin almamakla itham etti. Sizin kendinizden dost, kardeş bildikleriniz İsrail’i dost biliyorsa onla beraber diyolog içine girmekten sakınca görmüyorsa, İslam dinini Hristiyanlık ve Yahudilik seviyesine indirerek dinler arası diolog arayışı içindeyse, İsrail’i kutsamışsa o uzantıları temizlemekten başka çare yoktur. İsrail in attığı her bombada içi kan ağlayanların hakim olmaya çalıştığı bir durumdayız. Biz bunlarla mücadele etmeye çalıyoruz. Bu nedenle biz Düzce’de ve Türkiye’de birlik ve beraberlik sağlamalıyız.” diye konuştu
.

 

HABER:S. KAŞKIR