29 Cumhuriyet Bayramı dolasıyla Milliyetçi Hareket Partisinin düzenlediği Milli Birlik Yürüyüşüne Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da katıldı. Yürüyüş süresince mikrofonla Düzcelilere seslenerek Cumhuriyet'e sahip çıkma çağrısı yapan Yokuş, yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yokuş ilk olarak Cumhuriyetin önemine değindi. Cumhuriyet'in varlığının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu söyleyen Yokuş, Cumhuriyet'ten uzaklaşıldığını savundu. Yokuş, "Özgürlüklere sınır koyarsanız, eyleme geçmemiş fikirlere engel olursanız o ülkede kargaşa başlar. Türkiye'de son 13 yıldır korku Cumhuriyet'i haline geldi."dedi.

Seçimlerin birkaç anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Yokuş, sınırların kevgire döndüğünü dile getirirken iktidarın terörle mücadele politikasını eleştirdi. "PKK'nın yanına birde IŞİD geldi. İktidar PYD'ye IŞİD'e destek verdi. bir yandan PKK ile mücadele ediyoruz diyoruz. Bir yandan PKK militanlarını hastanede tedavi ediyoruz. Türkiye terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke olmayı hak etmiyor"

Türkiye'nin ordusuna, kamu kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına kumpas yapılan bir ülke haline geldiğini kaydeden Yokuş, insanların konuşamaz ve yarından korkar hale geldiğini aktardı. Yokuş son olarak Düzceliere seslendi ve korku cumhuriyetini yıkma çağrısında bulundu. "bir kasımda gerekli cevabı Düzce ve ülke vermelidir. herkes aklını başına alsın korku cumhuriyetini hep beraber yıkalım."

HABER:Y.SEVER