Düzce Valiliği tarafından mahalle muhtarlarıyla düzenlenen “Huzur Toplantısı”nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Zeki Yıldırım, önemli veriler paylaştı.
Şönim kurulacak!

Düzce’de 3 yılda 2 bin 696 kadının şiddete karşı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde koruma altına alındığına dikkat çeken Yıldırım, 2016 yılından itibaren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’nin hayata geçeceğini dile getirdi. Yıldırım, bu merkezde sadece koruma ve tedbir kurallarının uygulanmayacağını ifade ederken, şiddet mağduru olan kişilerin, varsa çocuklarının şiddetten arınmış bir yaşam kurabilmesi için devletin ilgili tüm kurumlarının iş birliği içinde çalışması sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında kurulacak Düzce Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nde ayrıca şiddet olgusunun nedenleri ve sonuçları dikkate alınarak şiddetle tek elden ve çok yönlü mücadele hedefleniyor.

Kadın sığınma evi ihtiyaç!
Öte yandan temel insan hakları ihlallerinden olan aile içi şiddet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kanayan yara gibi kabuk tutmuyor... Sosyo-ekonomik durumu ya da eğitim düzeyi ne olursa olsun tüm kadınların bu ortak sorunu için uygulamaya konulan yasalar ve cezalara karşılık yine de şiddet bitmiyor. Hem sözlü hem de fiziksel olarak uygulanan bu önemli toplumsal soruna Düzce'de çeşitli alanlarda çözüm bulunmaya çalışılırken eksikler de göze çarpıyor. Düzce Belediyesi bünyesinde 2005 yılında hizmet vermeye başlayan Aile Danışma Merkezi ile bundan bir yıl sonra açılan Kadın Sığınma Evi'nin duran faaliyetlerinin tekrar başlaması sosyal hizmet anlamında önem taşıyor. Türkiye'de her 3 kadından birinin maruz kaldığı şiddetin artarak devam ettiği şu günlerde sığınma evinin tekrar hizmet vereceğini açıklayan projeleri Düzce'ye kazandıran Başkan Mehmet Keleş'in kısa zamanda uygulama düğmesine basması bekleniyor. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlemesiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işletme ruhsatı vermesi haline özel sektör ve vakıflar da kadın ve çocuk sığınma evi ile şefkat evleri açabiliyor. 3 yılda yaklaşık 2 bin 700 kadının şiddete maruz kalarak devlete sığındığı Düzce'de kadın sığınma evlerine olan ihtiyaç açıkça ortaya çıkıyor.

Haber:C.ÜSTÜNER