Çin’in Vuhan Kentinde ortaya çıktıktan sonra dünya çapında küresel bir kabusa dönüşen Yeni Tip Covid – 19 Salgını tehdidi artarak devam ediyor. Salgın nedeniyle Türkiye’de alınan üst düzey tedbirlere rağmen Düzce’de vaka sayısı her geçen hızla artmaya devam etmesi, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Düzce’de yapılan son testlerle vaka sayısı bugün itibari ile 907’ye yükselirken, hastalarla temas eden binlerce Düzceli için ise filyasyon çalışması başlatıldı. Düzce’de şu ana kadar iyileşen sayısı 700’ü bulurken, hastalığa bağlı olarak 14 kişinin de hayatını kaybettiği resmi kayıtlara geçti.

Koronavirüs Salgınına karşı Düzce’de denetimlerin sıklaştırılacağı, özellikle toplu alanlarda sosyal mesafe kurallarına uymayan ve maske kullanmayan işletme ve vatandaşlara idari para cezası kesileceği öğrenildi.

Düzceli yetkililer, vatandaşların kendi sağlıkları ve sevdiklerinin sağlıkları için alınan tüm tedbir ve kurallara uymalarını, özellikle sosyal mesafe kuralı ve doğru maske kullanımı konusunda dikkatli olmalarını istediler.

HABER: Savaş ARI